h

Onderwijshuisvesting

23 april 2014

Brede steun voor beleidsprogramma; wethouders unaniem benoemd

Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 22 april bleek er een ruime steun te zijn voor het beleidsprogramma 'Ruimte voor innovatie en vernieuwing'. Alleen Balans en CDA stemde tegen. Later die avond werden de vier wethouders unaniem benoemd.

Lees verder
26 februari 2014

SP dwingt brede school De Hobbendonken af tijdens discussie Triple E

Gisteren vond in de gemeenteraad het debat plaats over voorstel van het college van B&W om De Kleine Aarde te verhuren aan het op duurzaamheid gespecialiseerde kenniscentrum Triple E. Mede dankzij twee moties van de SP-fractie, kwam er steun voor het plan.

Lees verder
19 februari 2014

College blijft mistgordijn opwerpen over De Hobbendonken

Vorige week stelde de Boxtelse raadsfractie vragen over de status van De Hobbendonken. 'Wordt De Hobbendonken nu wel of geen Brede School?', zo vroeg fractrievoorzitter Eric van den Broek zich in een reeks schriftelijke vragen af. Vandaag ontving de fractie een aantal vage antwoorden als reactie op de vragen over De Hobbendonken. Ruimtelijk gezien staat niets een Brede School in de weg, het schoolbestuur gaat over de invulling, zo luidde het ontwijkende antwoord van het college. De SP blijft van mening dat het college hiermee een mistgordijn creëert. Ook al, omdat de gemeenteraad volgende week een besluit moet nemen over de verdere invulling van De Kleine Aarde.

Lees verder
12 februari 2014

SP kritisch op plan voor De Kleine Aarde

Gisteravond werden de plannen van Triple E voor De Kleine Aarde besproken in de laatste commissievergadering Ruimtelijke Zaken. De plannen konden rekenen op felle kritiek van veel partijen, waarbij geen enkel woord werd geschuwd.

Lees verder
11 februari 2014

College trekt mistgordijn op over Brede School De Hobbendonken, SP stelt vragen

Gisteren heeft de SP-fractie in de commissie maatschappelijke zaken vragen gesteld over De Hobbendonken en het feit dat wethouder Van de Wiel daarover eerder verkondigde dat De Hobbendonken geen Brede School zal worden. Wethouder De Man van Onderwijshuisvesting nuanceerde die uitspraken gisteren en wierp daarmee een mistgordijn op, maar omdat het onderwerp gisteren niet geagendeerd was als bespreekstuk werden commissieleden niet in staat gesteld aanvullende vragen te stellen.

Lees verder
9 april 2013

Voorstel verhuizing De Hobbendonken rammelt nog aan alle kanten

De SP heeft gisteren in de discussie over de verhuizing van De Hobbendonken naar wijk Munsel/In Goede Aarde flink uitgehaald naar wethouder Tossy de Man. Anderhalve week geleden presenteerde de wethouder als donderslag bij heldere hemel nieuwe plannen voor de zogenaamde Onderwijscarrousel. De plannen werden gepresenteerd op de dag dat de fractie van de SP hetzelfde onderwerp aan de kaak wilde stellen in het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad. De wethouder wilde kennelijk vlug-vlug politiek scoren, waardoor wederom de inspraak van burgers werd vergeten en een onvoldoende onderbouwd plan richting de media werd geschoven. ‘En de ouders en scholen konden het belangrijke nieuws weer uit de krant vernemen’, verzuchtte raadslid Nick Geerlings van de SP tijdens de politieke discussie.

Lees verder

U bent hier