h

SP kritisch op plan voor De Kleine Aarde

12 februari 2014

SP kritisch op plan voor De Kleine Aarde

Gisteravond werden de plannen van Triple E voor De Kleine Aarde besproken in de laatste commissievergadering Ruimtelijke Zaken. De plannen konden rekenen op felle kritiek van veel partijen, waarbij geen enkel woord werd geschuwd.

Aanval
Diverse partijen twijfelden openlijk aan de reputatie van Tom Bade, directeur van Triple E en aan de financiële betrouwbaarheid van zijn bedrijf. 
Aanleiding waren o.a. brieven ontvangen door de raad over de heer Bade en het ontbreken van jaarrekeningen bij de Kamer van Koophandel.
 
Voorwaarden en gevolgen
Het ging de SP fractie echter met name om de voorwaarden en de gevolgen van deze plannen en houdt daarom een slag om de arm.
 
Raadslid Dave van de Ven: "Wij zitten hier niet om de reputatie van de heer Bade of de financiële liquiditeit van Triple E te beoordelen. Het gaat er ons om dat deze, op zich prima plannen, niet ten koste mogen gaan van de realisatie van een Brede School De Hobbendonken en de verkeersveiligheid in de buurt. Ook vragen we ons af het wenselijk is om de 300.000 euro uit de voorziening onderhoud onderwijshuisvesting via de jaarrekening te gebruiken voor beheer en onderhoud van De Kleine Aarde."
 
Initiatiefnemer loopt boos uit vergadering
Aan het einde van de tweede termijn kreeg de heer Bade de kans om te reageren. Hij trok fel van leer tegen alle aantijgingen en liep na de woorden "Ik ben er klaar mee!", boos weg uit de raadszaal.
 

Reactie toevoegen

U bent hier