h

Nieuws van de afdeling

18 april 2024

SP-Motie 'Zonder geld geen gemeenten' breed gedragen

Afgelopen dinsdagavond is er op initiatief van de SP-fractie een motie vreemd aan de orde van de dag 'Zonder geld geen gemeenten' ingediend door zeven van de acht partijen.

Lees verder
23 januari 2024

Tijdelijk Noodfonds Energie vanaf vandaag weer open

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf vandaag terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende de 6 maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen op noodfondsenergie.nl.

Lees verder
13 december 2023

SP-lid Bart Schotmans vraagt aandacht voor problemen fietsvoorzieningen bij het station

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag heeft SP-lid Bart Schotmans aandacht gevraagd voor de fietsvoorzieningen in Boxtel en de aanpak van de problemen van de geparkeerde fietsen bij het station. 

Lees verder
27 november 2023

De toekomst in de zorg: Zorgbuurthuis ’t Hageltje in Oss

Foto: SP

Op dinsdagavond 21 november is er een afvaardiging van het college en de gemeenteraad van Boxtel op werkbezoek geweest in Oss. Er waren raadsleden en twee wethouders uit Boxtel naar de bijeenkomst gekomen. De Boxtelse partijen Balans, Combinatie’95, PvdA-Groenlinks en de SP toonden veel interesse in Zorgbuurthuis ’t Hageltje. Aanwezig bij het gesprek in Oss waren de wethouder Zorg & Welzijn uit Oss (VVD, Thijs van Kessel), een raadslid van de SP-Oss (Jan van Kreij), de directeur van een zorginstelling (Interzorg) en een kartrekster van Zorgbuurthuis ’t Hageltje.

Lees verder
23 oktober 2023

Geslaagd protest tegen komst arbeidsmigranten en arbeidsmigratie

Foto: SP

Afgelopen zaterdag werd er op de Markt in Boxtel geprotesteerd tegen de komst van 400 arbeidsmigranten en arbeidsmigratie. De actievoerders van Vrilkhoven werden hierbij gesteund door de lokale politiek en de landelijke SP.

Lees verder
16 oktober 2023

Zaterdag 21 oktober 12:30 uur op de Boxtelse Markt : manifestatie tegen arbeidsmigratie-industrie

Foto: SP

Aanstaande zaterdag 21 oktober om 12:30 uur organiseert de SP een manifestatie tegen de arbeidsmigranten-industrie op de Markt in Boxtel. SP-Tweede kamerlid Bart van Kent zal tijdens deze actie spreken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier