h

Nieuws uit 2015

28 december 2015

Gemeente en Sint Joseph willen wachtlijst sociale huurwoningen kleiner maken

Eindelijk lijkt er werk te worden gemaakt van het kleiner maken van de grote wachtlijst voor sociale huurwoningen. Gemeente en Sint Joseph werken aan kleinschalige locaties voor nieuwe sociale woningbouw voor zowel gewone woningzoekenden als statushouders. SP-raadslid Rinze van der Veen spreekt van een doorbraak.

Lees verder
27 december 2015

SP eist bewijs of anders excuses Balans

Fractievoorzitter Wim van der Zanden moet met bewijzen komen voor zijn beschuldiging van vriendjespolitiek aan het adres van SP-wethouder Eric van den Broek. Kan hij dat niet, dan moet hij  zijn excuses aanbieden, aldus SP-fractievoorzitter Dave van de Ven. 

Lees verder
22 december 2015

SP-wethouder overhandigt voucher van 1000 euro voor proef met koopzondagen

Foto: SP

SP-wethouder Eric van den Broek heeft gisteren een voucher van 1000 euro uitgereikt aan ondernemers uit het smalle deel van de Rechterstraat en De Croon. De ondernemers hebben de handen ineen geslagen om elke laatste zondag van de maand op vaste tijden open te zijn.

Lees verder
16 december 2015

560 miljoen extra voor zorg door volkspetitie Red de Zorg

De bijna 1 miljoen handtekeningen voor de volkspetitie Red de Zorg van vakbonden FNV en CNV en de grote zorgdemonstratie op 12 september in Amsterdam hebben resultaat opgeleverd. In totaal trekt het kabinet 560 miljoen extra uit voor de zorg. Zo is maar weer eens gebleken dat actievoeren helpt. De SP ondersteunde de actie en haalde massaal handtekeningen op, ook in Boxtel. 

Lees verder
13 december 2015

SP wil dat gemeente afziet van jeugdloon

De gemeenteraadsfractie van de SP vraagt in een brief aan het college van B. en W. om jongeren van 18 tot 23 jaar die werkzaam zijn voor de gemeente of in opdracht van de gemeente Boxtel werken, minstens het regulier wettelijk minimumloon in plaats van het veel lagere jeugdloon te betalen. Ook vraagt de fractie of het aanbestedingsrechtelijk mogelijk is om aan leveranciers waarvan de gemeente diensten afneemt als voorwaarde te stellen dat zij 18-plussers geen jeugdloon maar een regulier volwassenloon betalen.

Lees verder
11 december 2015

Gemeente ondersteunt hobbycentrum senioren

Op initiatief van KBO afdeling Boxtel en KSV KBO afdeling Liempde is een hobbycentrum voor senioren in oprichting. De gemeente ondersteunt het initiatief in de vorm van een bijdrage in de exploitatiekosten gedurende drie jaar. SP-wethouder Eric van den Broek is blij met het hobbycentrum.

Lees verder

Pagina's

U bent hier