h

Gemeente en Sint Joseph willen wachtlijst sociale huurwoningen kleiner maken

28 december 2015

Gemeente en Sint Joseph willen wachtlijst sociale huurwoningen kleiner maken

Eindelijk lijkt er werk te worden gemaakt van het kleiner maken van de grote wachtlijst voor sociale huurwoningen. Gemeente en Sint Joseph werken aan kleinschalige locaties voor nieuwe sociale woningbouw voor zowel gewone woningzoekenden als statushouders. SP-raadslid Rinze van der Veen spreekt van een doorbraak.

Wachttijd 5 tot 8 jaar

De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning bedraagt in Boxtel 5 tot 8 jaar. De SP roept al jarenlang dat dit onaanvaardbaar is. Door de komst van statushouders en steeds meer eenpersoons huishoudens wordt de wachtlijst nog groter. Daarom pleiten wij voortdurend voor meer sociale huurwoningen voor alle woningzoekenden. Het is ronduit schandalig dat het kabinet van VVD en PvdA daar de laatste jaren weinig of niets aan gedaan hebben. In die periode zijn zelfs enkele honderdduizenden betaalbare huurwoningen verkocht. 

Meer sociale huurwoningen voor zowel gewone woningzoekenden als statushouders

De SP heeft regelmatig voorstellen gedaan om te komen tot meer sociale huurwoningen. Kennelijk gaat het college er nu werk van maken. Zo wordt er gewerkt aan kleinschalige locaties voor nieuwe sociale woningbouw. Zo gaat het college onderzoeken of het voormalige Cello-gebouw aan de Albinonistraat plaats kan maken voor sociale woningbouw voor de hele doelgroep. Ook wordt gekeken naar het realiseren van tijdelijke woonunits voor een periode van vijf jaar. Verder is met Sint Joseph afgesproken dat er de komende twee jaar geen grondgebonden huurwoningen verkocht worden.

SP-raadslid Rinze van der Veen is blij met de plannen: "Het doet me deugd dat het college enkele SP-voorstellen heeft overgenomen. Ik beschouw dit als een doorbraak. Niet eerder zijn dit soort plannen zo concreet geworden. Ik vraag me echter wel af of deze kleinschalige projecten voldoende zijn om de grote wachtlijst voor sociale huurwoningen beduidend kleiner te maken."

Reactie toevoegen

U bent hier