h

Gemeenteraadsverkiezingen 2014

29 april 2014

College geeft goed voorbeeld door 'snijden in eigen vlees'

De SP is er altijd een voorstander van geweest om te snijden in eigen vlees en zo te besparen op bestuurskosten. Fractievoorzitter Dave van de Ven is dan ook blij dat de nieuwe wethouders het goede voorbeeld geven.

Lees verder
23 april 2014

Brede steun voor beleidsprogramma; wethouders unaniem benoemd

Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 22 april bleek er een ruime steun te zijn voor het beleidsprogramma 'Ruimte voor innovatie en vernieuwing'. Alleen Balans en CDA stemde tegen. Later die avond werden de vier wethouders unaniem benoemd.

Lees verder
16 april 2014

Eric van den Broek SP-wethouder in nieuw college

Eric van den Broek is de SP-wethouder in het nieuwe college van B&W dat bestaat uit Combinatie95, SP, INbox en D66. Belangrijke speerpunten van het beleidsprogramma  2014-2018 zijn duurzaamheid, sociaal beleid,
betaalbare woningen, economie en een andere bestuurscultuur. De SP-wethouder heeft er zin in.

Lees verder
9 april 2014

‘Coalitievorming zeer voorspoedig’

De gesprekken tussen Combinatie95 en SP om te komen tot een nieuwe coalitie in Boxtel verlopen zeer voorspoedig. Combinatie95 en SP hebben inmiddels op hoofdlijnen een beleidsplan geformuleerd. Dat praatstuk was afgelopen maandag onderwerp van gesprek met de politieke partijen CDA, Inbox, PvdA/Groenlinks en D66.

Lees verder
24 maart 2014

Marije van Kuijk met voorkeursstemmen gekozen

Afgelopen vrijdag bleek dat Marije van Kuijk van de SP met voorkeursstemmen in de gemeenteraad is gekozen. Zij kreeg maar liefst 143 voorkeursstemmen, waardoor Marije als enige raadslid via voorkeursstemmen in de gemeenteraad is gekozen.

Lees verder
20 maart 2014

SP grootste winnaar in Boxtel, verdubbeling zetelaantal

De SP is de grootste winnaar geworden bij de gemeenteraadsverkiezingen die gisteren zijn gehouden. De SP ging van 1108 stemmen in 2010 naar maar liefst 1942 stemmen in 2014. Het betekende een verdubbeling in zetels, waarmee de SP in de Boxtelse gemeenteraad nu de derde grootste partij wordt.

Lees verder
14 maart 2014

SP maakt zich in het verkiezingsprogramma hard voor beter leerlingenvervoer

De SP heeft in de verkiezingscampagne werk gemaakt van het streven naar betere afspraken over het leerlingenvervoer. In de onderwijsparagraaf zijn verschillende voorstellen opgenomen over het leerlingenvervoer. Afgelopen maanden is veel commotie over de nieuwe verordening op het leerlingenvervoer, waar verschillende bezuinigingsmaatregelingen in zijn verwerkt.

Lees verder
13 maart 2014

Alleen Balans geeft geen openheid in partij- en campagnefinanciering

Vorige week heeft de SP aan alle politieke partijen in Boxtel een verzoek gedaan om de partij- en campagnefinanciering te openbaren. Inmiddels hebben alle politieke partijen toegezegd inzage te willen geven in de boeken, met uitzondering van de plaatselijke partij Balans.

Lees verder
10 maart 2014

Alleen Balans en VVD willen vooralsnog hun campagnefinanciering niet openbaar maken

Alleen de partijen Balans en VD hebben nog niet gereageerd op het verzoek van de SP om de campagne- en partijfinanciering openbaar te maken. Alle andere partijen hebben wel al toegezegd aan het verzoek van de SP te zullen meewerken of hebben al openheid van zaken gegeven.

Lees verder
5 maart 2014

SP: Campagnefinanciering moet openbaar!

SP-lijsttrekker Eric van den Broek heeft de Boxtelse politieke partijen opgeroepen hun partij- en campagnefinanciering te openbaren. In andere gemeenten zijn daartoe al initiatieven genomen. “Verkiezingen en politieke invloed mogen niet te koop zijn. Openbaarheid van politieke financiering is cruciaal.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier