h

Alleen Balans geeft geen openheid in partij- en campagnefinanciering

13 maart 2014

Alleen Balans geeft geen openheid in partij- en campagnefinanciering

Vorige week heeft de SP aan alle politieke partijen in Boxtel een verzoek gedaan om de partij- en campagnefinanciering te openbaren. Inmiddels hebben alle politieke partijen toegezegd inzage te willen geven in de boeken, met uitzondering van de plaatselijke partij Balans.

Met uitzondering van Balans hebben alle andere politieke partijen inmiddels aangegeven het een goed idee te vinden om de partijfinanciering openbaar te maken. Partijen geven aan het een goed idee te vinden als de Boxtelse kiezer er kennis van heeft, hoe de activiteiten van de diverse partijen betaald worden en wie daar belang bij heeft.

Advertentie

Alleen Balans heeft nog niet gereageerd. Vorige week plaatste die partij nog een paginagrote fullcolour advertentie in Brabants Centrum. Fractievoorzitter van de SP Eric van den Broek daarover: 'Het is natuurlijk prima als een partij daartoe besluit, maar zo'n advertentie kost bijna 815 Euro en die moet toch betaald worden lijkt me. Het zou Balans sieren als ze gewoon openheid geven in hun financiële huishouding, net zoals alle andere partijen.'

Tot vandaag heeft Balans niet gereageerd op het verzoek van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier