h

SP grootste winnaar in Boxtel, verdubbeling zetelaantal

20 maart 2014

SP grootste winnaar in Boxtel, verdubbeling zetelaantal

De SP is de grootste winnaar geworden bij de gemeenteraadsverkiezingen die gisteren zijn gehouden. De SP ging van 1108 stemmen in 2010 naar maar liefst 1942 stemmen in 2014. Het betekende een verdubbeling in zetels, waarmee de SP in de Boxtelse gemeenteraad nu de derde grootste partij wordt.

Beloond voor keihard werken

De uitslag zorgde bij de SP-achterban in het gemeentehuis uiteraard tot een vreugde-explosie. SP-lijsttrekkers Eric van den Broek en Dave van de Ven gaven aan trots en zeer gelukkig te zijn. ‘We worden met deze uitslag beloond voor alle jaren dat we in en buiten de raad kei-en-keihard hebben gewerkt en niet alleen in verkiezingstijd’, zei Eric van den Broek. Dave van de Ven bedankte ook de vele SP-vrijwilligers: ‘Het werk is niet alleen gedaan door de raadsleden, maar ook door al die mensen die continu op straat te vinden zijn.’

Veel voor elkaar gekregen

Eric van den Broek: 'Daarnaast zijn we denk ik beloond voor de constructieve en felle manier waarop we de afgelopen vier jaar oppositie hebben gevoerd en dingen voor elkaar hebben gekregen. Denk maar eens aan ons initiatief om Boxtel schaliegasvrij te verklaren, de invloed die we hebben gehad op de centrumplannen, waardoor ook de plannen voor een parkeerplaats op de vijver en oude boomgaard van tafel gingen en de verbeteringen die we in het leerlingenvervoer voor elkaar hebben gekregen. En dat allemaal in samenwerking met andere partijen.'

Combinatie95 grootste partij

Beide lijsttrekkers waren het erover eens dat er nu een kans ligt voor ander beleid in Boxtel. ‘Combinatie95 is de grootste partij geworden en wij zijn ook flink gestegen. Dat betekent dat er ruimte ligt om te komen tot een progressieve coalitie. Dat moet nu echt goed bekeken worden’, aldus Van de Ven en Van den Broek.

De Boxtelse verkiezingsuitslag:

Partij 2010 2014
Balans 5 4
Combinatie'95 4 5
PvdA/GroenLinks 3 2
Democratische Partij* 3 -
CDA 2 3
SP 2 4
D66 2 2
Boxtels Belang* 1 -
VVD 1 1
INbox - 2

* Democratische Partij en Boxtels Belang zijn in 2014 INbox

 

Reactie toevoegen

U bent hier