h

College geeft goed voorbeeld door 'snijden in eigen vlees'

29 april 2014

College geeft goed voorbeeld door 'snijden in eigen vlees'

De SP is er altijd een voorstander van geweest om te snijden in eigen vlees en zo te besparen op bestuurskosten. Fractievoorzitter Dave van de Ven is dan ook blij dat de nieuwe wethouders het goede voorbeeld geven.

Onderdeel besprekingen portefeuilleverdeling
Het aantal FTE's per wethouder was een onderdeel van de bespreking van de invulling van de portefeuilles. 'Tijdens de portefeuilleverdeling is er duidelijk gekeken of er de mogelijkheid en bereidwilligheid was om het wethouderschap in te vullen met minder dan 1 FTE. Uiteindelijk heeft dit geleid tot 3 wethouders die 4 dagen per week werken. Dat levert een totale besparing op van 0,6 FTE. Gezien de vele besparingen die op ons afkomen geeft het college hiermee duidelijk het goede voorbeeld.', aldus fractievoorzitter Dave van de Ven.

Reactie toevoegen

U bent hier