h

Nieuws uit 2018

31 december 2018

Gemeentelijke initiatieven leveren 22 nieuwe banen op

Op 10 december vond een bijzonder speeddate-evenement plaats in gemeenschapshuis De Rots. Op initiatief van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel kwamen werkzoekenden en uitzendbureaus bij elkaar om nieuwe banen te scheppen. In de afgelopen maanden leidde dit soort initiatieven tot 22 nieuwe banen in Boxtel. SP-wethouder Eric van den Broek is daar uitermate tevreden over:  'Een baan geeft je meer dan alleen brood op de plank.' 

Lees verder
28 december 2018

Wethouder brengt spontaan bezoekje aan Kerst-Inn bij De Rots

Foto: SP

SP-wethouder Eric van den Broek was tweede kerstdag spontaan met iets lekkers aanwezig bij de jaarlijkse Kerst-Inn bij De Rots. Al jaren organiseren vrijwilligers op Tweede Kerstdag een ontmoetingsactiviteit, waarin Boxtelaren op een laagdrempelige manier kerst kunnen vieren. Eric van den Broek: ‘Met dit bezoek spreek ik ook mijn waardering uit voor de vrijwilligers die dit al jaren mogelijk maken. Dat past precies in de gedachten van Kerst.’

Lees verder
27 december 2018

Kerstpakketten voor vrijwilligers

Foto: SP

Afgelopen week hebben 35 vrijwilligers een kerstpakket met bedankbrief van het Boxtelse SP-bestuur ontvangen. De vrijwilligers reageerden positief verrast. “Ik dacht dat je een stapel folders kwam afgeven”, aldus één van hen tegen voorzitter Willem van Meurs.

Lees verder
21 december 2018

WoonOmgevingsPloeg (WOP) viert tienjarig jubileum

Foto: SP

Vorige week vierde de WoonOmgevingsPloeg (WOP) haar tienjarig jubileum. De WOP is een belangrijk initiatief voor de verbetering van de leefbaarheid in wijken, omdat de WOP kleine buurtergernissen als losliggende stoeptegels en opgroeiend onkruid oplost. Wethouder Eric van den Broek van wijkgericht werken en participatie, sprak de WOP in een feestelijke bijeenkomst toe.

Lees verder
19 december 2018

‘Oplossing winkelcentrum Oosterhof nog nooit zo dichtbij’

Foto: SP

Winkelcentrum Oosterhof vraagt al heel lang om een opknapbeurt. Daar zijn de gemeente Boxtel, de ondernemers en de inwoners het over eens. Door allerlei factoren leidde deze eensgezindheid tot voor kort nog niet tot een concreet gedragen plan. Maar het tij is gekeerd. ‘In grote lijnen ligt er nu een plan dat tegemoet komt aan de wensen en eisen van alle betrokken partijen.’ zegt wethouder Eric van den Broek. ‘Dat zorgt voor meer leefbaarheid en kwaliteit in de wijk. Een oplossing was nog nooit zo dichtbij’. Vorige week organiseerde partijen een informatiebijeenkomst om de nieuwe schetsplannen te presenteren en afgelopen maandag ondertekenden wethouder Van den Broek en Hurks Vastgoed een koopovereenkomst om de benodigde gronden voor de uitbreiding aan te kopen.

Lees verder
18 december 2018

Wethouder presenteert Het Januspad

Foto: SP

Anderhalve week geleden onthulde SP-wethouder Eric van den Broek samen met de familie Van Roosmalen de nieuwe naam van de doorsteek van de binnenplaats van het gemeentehuis naar de Markt dan toch onthuld. Die doorsteek gaat voortaan door het leven als Het Januspad, vernoemd naar oud Gemeentebode Janus van Roosmalen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier