h

WoonOmgevingsPloeg (WOP) viert tienjarig jubileum

21 december 2018

WoonOmgevingsPloeg (WOP) viert tienjarig jubileum

Foto: SP

Vorige week vierde de WoonOmgevingsPloeg (WOP) haar tienjarig jubileum. De WOP is een belangrijk initiatief voor de verbetering van de leefbaarheid in wijken, omdat de WOP kleine buurtergernissen als losliggende stoeptegels en opgroeiend onkruid oplost. Wethouder Eric van den Broek van wijkgericht werken en participatie, sprak de WOP in een feestelijke bijeenkomst toe.

De WOP werd in het leven geroepen om wijken en buurten schoon en heel te houden. De ploeg legt bijvoorbeeld losliggende stoeptegels recht, snoeit bomen en struiken in tuinen, helpt met het aanleggen van een gemeenschappelijke tuin en haalt grofvuil op. De medewerkers van de WOP worden met name door St. Joseph ingeschakeld voor klussen.

Werkervaring opdoen via de WOP
Ploegleider van de WOP, Walter van der Werff werd vorige week speciaal in het zonnetje gezet, omdat hij al tien jaar bij de WOP betrokken is. Hij begeleidt de mensen die bij de WOP werken. Het zijn mensen die door omstandigheden een uitkering hebben en bij de WOP werkervaring opdoen.

Belangrijke functie
SP-wethouder Eric van den Broek was vol lof over het werk van de WOP. ‘De WOP-ploeg heeft voor de gemeente een heel belangrijke functie. Het gaat in de beleving over leefbaarheid vaak om zaken als het bijhouden van groen in de wijk, het oplossen van kleine ergernissen, zoals losliggende stoeptegels, het opruimen van zwerfvuil en ga zo maar door. Dat is wat mensen bezighoudt in de wijk. En we kunnen nog zo’n mooie verhalen ophangen over beleid, doelstellingen, notities, initiatieven en ga zo maar door, maar als dit soort zaken niet geregeld zijn, dan komt vertrouwen te voet en gaat te paard’, aldus wethouder Eric van den Broek

Steuntje in de rug op de arbeidsmarkt
Een ander punt dat de wethouder noemde was de toeleiding van mensen met een afstand op de arbeidsmarkt naar werk.  Eric van den Broek: ‘De wijze waarop de WOP-ploeg is ingevuld, is geweldig. Namelijk met heel gemotiveerde mensen die op de arbeidsmarkt wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen doen op deze manier vaak weer nieuwe werkervaring op, worden meer weerbaar en krijgen meer zelfvertrouwen. Maar het is ook gewoon geweldig leuk werk, midden in de maatschappij en altijd in contact met mensen. Leuk om de stralende gezichten hier ook te zien.'

Reactie toevoegen

U bent hier