h

Gemeentelijke initiatieven leveren 22 nieuwe banen op

31 december 2018

Gemeentelijke initiatieven leveren 22 nieuwe banen op

Op 10 december vond een bijzonder speeddate-evenement plaats in gemeenschapshuis De Rots. Op initiatief van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel kwamen werkzoekenden en uitzendbureaus bij elkaar om nieuwe banen te scheppen. In de afgelopen maanden leidde dit soort initiatieven tot 22 nieuwe banen in Boxtel. SP-wethouder Eric van den Broek is daar uitermate tevreden over:  'Een baan geeft je meer dan alleen brood op de plank.' 

Speeddatend uit de bijstand naar een passende baan
Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn dit jaar begonnen met een aantal activiteiten om mensen in de bijstand aan passend werk te helpen. Bijvoorbeeld door het organiseren van speeddates tussen inwoners met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt en uitzendbureaus. In december vond in De Rots de tweede speeddate plaats, waarvoor veertig werkzoekenden uitgenodigd waren. Het aantrekken van de economie biedt volop kansen. Er was een breed aanbod van vacatures in bijvoorbeeld de zorg, administratie, horeca en transport. Er vonden dan ook vruchtbare gesprekken plaats. Deelnemers konden ook meedoen met een workshop waar sollicitatiegesprekken geoefend werden en waar CV's herzien werden. Dit werd zeer op prijs gesteld. 

Daling van 22 uitkeringen
De initiatieven van de afgelopen maanden leidde in Boxtel tot 22 nieuwe banen en dus tot  een even grote daling van bijstandsuitkeringen.

Van den Broek, verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, juicht deze ontwikkeling toe: 'Een baan geeft je meer dan alleen brood op de plank. Je schept voor jezelf structuur en zelfstandigheid. Je krijgt meer zelfvertrouwen en het vergroot sociale contacten. Je krijgt het gevoel dat je meer onderdeel bent van de samenleving.'    

Reactie toevoegen

U bent hier