h

Nieuws uit 2011

23 december 2011

SP stelt kritische vragen over verbouwplannen gemeentehuis

De Boxtelse SP-fractie heeft zich deze week in de gemeenteraad kritisch uitgelaten over de collegeplannen om het gemeentehuis voor het lieve sommetje van 4 miljoen Euro te willen gaan verbouwen. Raadslid Dave van de Ven stelde hierover in het vragenhalfuurtje een reeks vragen, waarbij hij aangaf het vreemd te vinden dat de gemeente in financieel zware tijden met dit soort plannen naar buiten komt.

Lees verder
22 december 2011

Beleidswijzigingen eerst via de gemeenteraad

Deze week heeft de SP-fractie een discussie opgeworpen over de wijze waarop het college op dit moment omgaat met door de gemeenteraad vastgesteld beleid. Zo werd in het geval van de verkoop van de locatie Oranjelaan Liempde het beleidsprogramma volledig genegeerd, door deze locatie niet te bestemmen voor woningbouw, maar deze te verkopen aan een particulier. Een motie van de SP werd aangenomen, met alleen een tegenstem van de fractie van D66.

Lees verder
21 december 2011

Geen enkele steun verbetervoorstellen WMO

De raadsfractie van de SP heeft gisterenavond tijdens de raadsvergadering geen steun gekregen voor haar verbetervoorstellen om de uitvoering van de WMO voor cliënten te verbeteren. Voorstellen voor het oprichten van een noodfonds voor minima en het verruimen van de gewenningsperiode van 3 naar 12 maanden, werden door geen enkele andere raadsfractie ondersteund. Die partijen gingen wel blind akkoord met een heel pakket aan verslechteringen in de WMO, zonder dat daar door het college ook maar een poging tot een financiële onderbouwing bij werd gedaan.

Lees verder
20 december 2011

Boxtelse SP wil noodfonds minima

De SP gaat vanavond in de raadsvergadering een voorstel presenteren om in Boxtel een noodfonds in het leven te roepen, voor minima die volgend jaar door de stapeling aan bezuinigingsmaatregelen het hardst worden getroffen. De SP brengt het voorstel in bij de discussie over de nieuwe WMO-verordening.

Lees verder

Pagina's

U bent hier