h

SP-lid Bart Schotmans vraagt aandacht voor problemen fietsvoorzieningen bij het station

13 december 2023

SP-lid Bart Schotmans vraagt aandacht voor problemen fietsvoorzieningen bij het station

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag heeft SP-lid Bart Schotmans aandacht gevraagd voor de fietsvoorzieningen in Boxtel en de aanpak van de problemen van de geparkeerde fietsen bij het station. 

Zo vroeg hij om ruimere openingstijden voor de bewaakte fietsenstalling zodat Boxtelaren die met de trein gaan en een dagje of avondje willen gaan stappen hun fiets veilig kunnen parkeren en later in de avond weer kunnen ophalen. Net zoals bij ander stations zou de fietsenstalling dan open moeten zijn vanaf een vanaf een kwartier voor het vertrek van de eerste trein tot een kwartier na de aankomst van de laatste trein.

Ook vroeg hij aandacht voor de problematiek rond het fietsparkeren. Deze worden nu te pas en te onpas overal maar neergezet, zoals aan palen, op de doorgang naar de lift zodat er geen rolstoel door kan en op de blindegeleidestrook. Hier zou meer op gehandhaafd moeten worden, door aanpassing van de APV, zodat fietsen weggehaald kunnen worden en weer, door betaling, opgehaald kunnen worden door de eigenaar. 

Uiteraard zal de SP-fractie er voor zorgen dat er aandacht aan deze problemen wordt gegeven door het college en de gemeente Boxtel. 

Reactie toevoegen

U bent hier