h

Onderzoek SP Hulpdienst huurwoningen Liempde

27 februari 2006

Onderzoek SP Hulpdienst huurwoningen Liempde

Vorig jaar heeft de SP Hulpdienst een enquête gehouden onder Boxtelse en Liempdse huurders. Op grond van dat onderzoek hebben een aantal Boxtelse huurders hun klachten doorgegeven aan Woonstichting St. Joseph die de klachten naar tevredenheid verholpen heeft. Naar aanleiding van die enquête heeft de SP Hulpdienst onlangs een vervolgenquête gehouden in drie Liempdse straten, te weten De Geerakkers, Pauwkesstraat en De Kleuskes. Het gaat om enkele tientallen huurwoningen.

Acht huurders maakten op het enquêteformulier melding van onderhoudsklachten. Enkele huurders vinden dat er in zijn algemeenheid te weinig aan onderhoud gedaan wordt. Concreet is men met name ontevreden over het schilderwerk. Vijf huurders (62% van de reageerders) geven aan dat dit te wensen overlaat. Een klacht die tijdens het onderzoek ook gehoord werd van huurders die uiteindelijk geen formulier ingevuld hebben. Twee bewoners hebben klachten over het tegelwerk in wc, badkamer en keuken. Voor de rest gaat het om individuele klachten over de verwarmingsketel, spoelbak, te gladde buitentrap, kozijnen, tocht, scheuren en kapotte afzuiging.

Van de acht respondenten zeggen zes de klachten doorgegeven te hebben. Daarvan zijn er volgens de huurders twee naar tevredenheid verholpen en vier (50%) niet.

De SP Hulpdienst heeft de enquêteformulieren opgestuurd naar de Stichting Goed Wonen Liempde, die de eigenaar van de woningen is, en Woonstichting St. Joseph die de woningen beheert. In een begeleidende brief vraagt de Hulpdienst de beide stichtingen om de klachten te verhelpen.

U bent hier