h

Laat je horen: Een beter Nederland begint vandaag!

7 maart 2006

Laat je horen: Een beter Nederland begint vandaag!

Beste Kiezer, Dinsdag 7 Maart 2006 is aangebroken. Het woord is nu aan u: Wordt er wel of niet geld uitgetrokken voor mensen die het moeilijk hebben in onze Gemeente? Een verandering in bestuurscultuur of structurele aandacht voor zorg? De markt op termijn autoluw?

Wij als afdeling SP Boxtel vinden het belangrijk dat u dinsdag 7 maart gaat stemmen voor de Gemeenteraad. Dit is het moment bij uitstek om uw onvrede of steun voor het gemeentelijk beleid uit te spreken en om samen met andere Boxtelaren de koers voor de komende 4 jaar te bepalen. Als er mensen zijn die niet of moeilijk naar het stembureau kunnen gaan, omdat ze slecht ter been zijn of geen vervoer hebben, of om welke andere reden dan ook niet kunnen gaan stemmen, neem dan contact op met de SP. 0411-671083, 06-53316731 of 0411-676058

Als SP zetten we ons in Boxtel vooral in onder het motto: Geen prestige maar prestatie!

Een andere aanpak verkeersperikelen. De keuze voor de Noordelijke ontsluitingsroute is een heilloze weg. Het onderzoek naar die Noordelijke ontsluiting moet worden stopgezet. Daarnaast moet eerst worden gewacht op de regionale studie en op wat buurgemeente Haaren wil. Bij de dubbele overweg moet bovendien een fietstunnel komen, om de Baroniestraat niet overmatig met autoverkeer te belasten.

Een ruimhartig armoede beleid. Redden wat er te redden valt op sociaal gebied. Ideeën die wij daarover hebben:

  • Structurele aandacht schuldhulpverlening,
  • Extra maatregelen voor gezinnen met kinderen,
  • Ruimhartige uitvoering van de Wet Werk en Bijstand,
  • Niet gebruik tegen gaan door in het kader van Wegwijs op pad meer huisbezoeken af te leggen,

Speciale aandacht voor gezinnen met kinderen, allochtonen (waar de armoede 3 keer zo hoog is als bij autochtonen) en 65+-ers.

Beschikbaarheid en toegankelijkheid goede professionele zorg. Belangrijk wordt in de komende periode ook de invoering van de WMO (Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning). Boxtel moet er voor zorgen dat goede, professionele zorg wordt gegarandeerd, met name richting kwetsbare groepen als ouderen, chronisch zieken en gehandicapten.

Voortzetten duurzaam natuur en milieubeleid. Boxtel loopt op dit gebied voorop en moet dat ook vooral blijven doen. Wij denken dat een versterkte ecologie ook de Boxtelse economie vooruit kan helpen, bijvoorbeeld door kleinschalige recreatie en verbrede landbouw.

Verbeterde bestuurscultuur. Eerlijk, duidelijk en daadkrachtig besturen, op basis van zakelijk argumenten. Geen misleiding van raad en bevolking, zoals bij de 30 kilometerzone in Liempde en het zwembad. En het ontwikkelen van haalbare plannen. Het vertrouwen in het bestuur door Boxtelse burgers is in de afgelopen periode tot een nulpunt gedaald. Nog maar al te vaak horen wij dat er in Boxtel niets kan en niets gebeurd.

Kortom in Boxtel is een sterke SP hard nodig!

Stem 7 Maart voor verandering, Stem SP

Speerpunten
Verkiezingsfolder
Vragen over het stemmen?

U bent hier