h

Zilveren erepenning Gemeente Boxtel voor Willem van Meurs

16 maart 2006

Zilveren erepenning Gemeente Boxtel voor Willem van Meurs

Nu de verkiezingsstrijd erop zit is er ook een einde gekomen aan een 24-jaar durende raadlidmaatschapperiode van Willem van Meurs. In de raadsvergadering van 15 maart werd daar uitgebreid bij stil gestaan.

Alle fractievoorzitters in de gemeenteraad waren vol lof over de wijze waarop Willem het raadlidmaatschap de afgelopen 24 jaar heeft ingevuld. Op diverse standpunten, vooral op sociaal-maatschappelijk gebied, is het maar al te vaak voorgekomen dat Willem na jarenlange discussies uiteindelijk toch gelijk kreeg. Daarmee heeft hij een belangrijke rol gehad, met name richting het opkomen voor kwetsbare groepen in de Boxtelse samenleving.

Veel waardering bij afscheid als raadslid

Ook Burgemeester Van Homelen was vol lof over de jarenlange inzet van Willem. Hij beloonde die inzet door het uitreiken van zilveren erepenning van de Gemeente Boxtel. Deze penning wordt ter beschikking gesteld aan mensen die zichtbaar een belangrijke bijdrage hebben gehad in de Boxtelse samenleving.

Tot slot sprak de kersverse SP-fractievoorzitter Eric van den Broek nog enkele mooie woorden richting Willem. Hij bedankte Willem voor zijn inzet zowel binnen als buiten de gemeenteraad in Boxtel. ‘Voor de SP blijft het politieke werk niet beperkt tot het vergaderen in de raad. Het raadswerk is één van de onderdelen van het politieke werk van de SP. SP’ers horen in de wijken en tussen de mensen te werken en als iemand dat altijd heel erg heeft belichaamd dan is het Willem wel’, aldus Eric van den Broek. Als blijk van waardering reikte Van den Broek namens het bestuur van de afdeling Boxtel vervolgens een reischeque aan Willem uit en een bos bloemen aan zijn vrouw Ria.

U bent hier