h

Ingezonden brief Liduina: Verkiezingsbeloften

27 april 2006

Ingezonden brief Liduina: Verkiezingsbeloften

In reactie op een ingezonden brief in het Brabants Centrum van 20 april 2006 van fractievoorzitter Ad van de Wetering van Boxtels Belang, betreffende het niet opnemen van de terugkeer van de EHBO-voorziening van Ziekenhuis Liduina in het beleidsprogramma. Van de Wetering stelt dat het niet opnemen van dit onderwerp een eerste dwaling is over het waarmaken van de verkiezingsbeloften en hij spreekt daar met name de SP-fractie op aan. Een reactie op deze ingezonden brief door de fractievoorzitter.

Ingezonden brief, 25 april 2006

In Brabants Centrum van 20 april 2006 las ik de ingezonden brief van fractievoorzitter Ad van de Wetering van Boxtels Belang, betreffende het niet opnemen van de terugkeer van de EHBO-voorziening Liduina in het beleidsprogramma. Van de Wetering stelt dat het niet opnemen van dit onderwerp een eerste dwaling is over het waarmaken van de verkiezingsbeloften en hij spreekt daar met name de SP-fractie op aan. Graag wil ik op die ingezonden brief reageren.

De SP zet zich inderdaad voortdurend in voor het behoud van ziekenhuisvoorzieningen in Boxtel en zal dat ook blijven doen. Terecht maakt Van de Wetering gewag van het feit dat de SP en Boxtels Belang in dat kader vorig jaar een grootscheepse handtekeningenactie op touw hebben gezet, waarbij door vrijwilligers 7.500 handtekeningen zijn opgehaald. Ook politiek hebben die handtekeningen al hun waarde gehad. In het raadsdebat van 27 oktober 2005 zijn raadsbreed een drietal moties aangenomen, waarin de gemeenteraad aan heeft gegeven vóór behoud van voorzieningen te zijn en vóór extra overleg met het bestuur van het ziekenhuis. Daarmee is kortgeleden dus een belangrijk politiek signaal afgegeven naar de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het is daarom jammer dat Van de Wetering na onze prima samenwerking vorig jaar op deze wijze reageert.

De SP staat er om bekend om zowel in als buiten de gemeenteraad, in en buiten verkiezingstijd, voor en met bewoners te werken aan een beter Boxtel. Die belofte maken wij al jarenlang waar in Boxtel en dat zullen we ook altijd blijven doen. En we maken dat waar door voortdurend in de wijken aanwezig te zijn en naar de mensen toe te gaan. Met de deelname aan het College laten we als SP in Boxtel zien dat we ook bestuurlijk verantwoordelijkheid willen dragen om Boxtel een stuk beter te maken. Niet door strijdpunten te laten vallen of verkiezingsbeloften opzij te zetten, maar met een progressief beleid en oog voor kwetsbare groepen in onze samenleving.

Eric van den Broek,
Fractievoorzitter SP

Kleine Beemd 61 - Boxtel

Handtekeningenactie Liduina

U bent hier