h

SP-actie leidt tot aandacht woonstichting St. Joseph

20 mei 2006

SP-actie leidt tot aandacht woonstichting St. Joseph

Er lijkt schot te zitten in de zaak rondom de bouwschade van woningen in de Van Beekstraat. Onlangs informeerden wij al over de bouwschade aan de desbetreffende woningen door de werkzaamheden aan het bouwcomplex De Heerewaerde. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Woonstichting St. Joseph en de schades zijn vooral ontstaan door heiwerkzaamheden en aan- en afrijdend bouwverkeer.

Volgens SP-fractievoorzitter Eric van den Broek, die zich actief in de kwestie heeft gemengd, is inmiddels toegegeven dat er een causaal verband is tussen de bouw van de appartementencomplexen en de scheuren in de plafonds en muren in woningen aan de Van Beekstraat.

Overleg

Bewoners hebben in april samen met de SP, met Woonstichting St. Joseph en de projectontwikkelaar om de tafel gezeten. Eric van den Broek daarover: ‘Dat was in eerste aanzet positief. St. Joseph heeft serieus gekeken naar de grieven van de bewoners.’

Hoewel de verzekeringsexpert van aannemer Van Breemaat uit Oirschot na een onderzoek concludeerde dat ‘niet aannemelijk is dat er een causaal verband bestaat tussen de getoonde gebreken en de uitgevoerde werkzaamheden’, is dat volgens Van den Broek nu van tafel geveegd: ‘Er is een indicatie gemaakt van wat de herstelwerkzaamheden zouden kosten, maar de bewoners waren het duidelijk niet met dat bedrag eens’, aldus de Boxtelse SP-fractievoorzitter.

Verzekering

Woonstichting St. Joseph blijft er echter bij dat ze niet aansprakelijk is voor de geleden schade, maar de aannemer. ‘Dan zou het dus op de verzekering van de aannemer aankomen’, aldus Eric van den Broek.

Manager Joop van de Kerkhof van Woonstichting St. Joseph heeft in een artikel in Brabants Dagblad laten weten dat het wat hem betreft nog niet officieel is vastgesteld dat de schade is vastgesteld door de bouw: ‘Maar het expertisebureau is wat vroeg geweest met de conclusies’, zo geeft hij in het betreffende artikel toe. ‘Er is een meting gedaan voorafgaand aan de bouw en het is duidelijk dat er een verandering is opgetreden in de staat van de huizen.’ Bouwbedrijf Van Breemaat was in dat artikel overigens niet voor commentaar bereikbaar.

Met bewoners is inmiddels afgesproken dat woonstichting St. Joseph nog een keer onafhankelijk laat onderzoeken wat de schade is en wat het kost om de schade te herstellen. Belangrijk punt voor de komende tijd wordt de vraag wie formeel-juridisch voor de schade gaat opdraaien. Bewoners vinden dat St.Joseph als opdrachtgever verantwoordelijk is.

SP in actie met bewoners van Beekstraat

U bent hier