h

Actie op 30 juni tegen sluiting spoorwegovergangen

28 juni 2006

Actie op 30 juni tegen sluiting spoorwegovergangen

De Fietsersbond organiseert op vrijdag 30 juni een actie tegen de dreigende sluiting van de spoorwegovergangen in De Meierij. De Fietsersbond plaatst grote borden bij de bedreigde overgangen met de tekst’ Deze overweg moet blijven’. De Fietsersbond nodigt verenigingen in de regio uit om deze actie kracht bij te zetten. Dat kan door mee te fietsen op vrijdagmiddag 30 juni. Er wordt kort na 14.00 uur verzameld in Cultureel Centrum Tiliander, Spoorlaan 82C, vlakbij het station Oisterwijk.. Na een kopje koffie fietsen we om 14.30 naar de spoorwegovergang Laag Heukelomseweg. Bij de spoorwegovergang Laag Heukelomseweg wordt om 15.00 uur het eerste actiebord geplaatst in aanwezigheid van Tweede Kamerleden, lokale en provinciale bestuurders, vertegenwoordigers van wandelaars-, fietsers- ruitersorganisaties, leden van de Fietsersbond uit de regio en de pers. We nodigen u van harte uit deze actie kracht bij te zetten door aanwezig te zijn. Graag voeren we deze actie met velen van u.

De Fietsersbond probeert met het Wandelplatform en de Vereniging Te Voet alle overgangen open te houden. Ze pleiten daarbij voor het veiliger maken van de overgangen door het aanbrengen van halve bomen of voor afsluiting voor alleen auto's. Tunnels zijn gewenst bij echt riskante spoorovergangen. Vindt u ook dat kleine, veilige spoorwegovergangen open moeten blijven voor langzaam verkeer?

Programma van de actie op 30 juni:
14.00: Verzamelen en koffie bij Cultureel Centrum Tiliander, Spoorlaan 82C, Oisterwijk
14.30: Vertrek naar de spoorwegovergang Laag Heukelomseweg, westelijk van Oisterwijk
15.00: Actie bij overgang Laag Heukelomseweg, onthulling bord, toespraken
15.30: Terugtocht
16.00: Einde
Als u met de trein komt, staat er een gratis huurfiets voor u klaar. Als u al weet dat u komt, dan is het handig dat alvast door te geven aan vught@fietsersbond.nl.

Als u niet aanwezig kunt zijn kunt u uw protest tegen het sluiten van de overwegen ook melden bij www.fietsersbond.nl/overwegactie. En wanneer u en spoorovergang kent bij u in de buurt die op de nominatie staat om opgeheven te worden, laat het ook weten. Op de website leest u verder meer achtergrondinformatie over het sluiten van spoorwegovergangen.

www.fietsersbond.nl/overwegactie

U bent hier