h

Goed werk in de fractie in oktober

1 november 2006

Goed werk in de fractie in oktober

De SP-fractie heeft de afgelopen maand in raad en commissies goed werk geleverd, en verschillende belangrijke punten binnengehaald.

De afgelopen maand was een drukke, met op de reguliere vergaderingen enkele belangrijke stukken als het Bestemmingsplan Buitengebied, en daarnaast de Algemene Beschouwingen 2006 en Begroting 2007.

WMO
Zoals u HIER eerder al heeft kunnen lezen, hebben wij in de behandeling van de Verordening WMO, onze zorgen uitgesproken over de financiële risico’s die de gemeente draagt, en hebben wij gepleit voor overleg met andere gelijkgestemde gemeenten om in Den Haag te pleiten voor voldoende middelen. Omdat de meeste andere fracties onze zorgen deelden, is in de raadsvergadering van september onze motie hiertoe unaniem aangenomen, wat het College de mogelijkheid geeft om namens alle Boxtelaren een luid en duidelijk kritisch geluid te laten horen naar de landelijke overheid.

Bestemmingsplan Buitengebied
Na jaren voorbereiding, drie hoorzittingen, twee behandelingen in de commissie ruimtelijke zaken en een afsluitende raadsvergadering heeft de raad 26 oktober het Bestemmingsplan Buitengebied aangenomen. Dit plan bepaald voor de komende tien jaar het kader van alle ruimtelijke en planologische afwegingen buiten de bebouwde kom van Boxtel. De insteek van de SP-fractie hierin is en was altijd dat direct betrokkenen tot volle tevredenheid moeten worden gehoord, maar dat het aan de raad is om een afweging te maken die voor alle Boxtelaren de beste oplossing is, en dat er in het gebied mogelijkheden geschapen moeten worden vooral voor ´mensen met hun voeten in de Boxtelse klei´, om vooral op het gebied van toerisme en recreatie (met het oog op het Groene Woud) het gebied te ontwikkelen. De SP-fractie vindt dat deze zaken in het plan goed naar voren komen, en heeft zijn vertrouwen gesteld in wethouder v.d Oetelaar om dit plan tot een goede uitvoering te brengen.

U bent hier