h

Twee Boxtelaren op lijst SP

1 februari 2007

Twee Boxtelaren op lijst SP

Wouter van der Staak op plaats 8, Eric van den Broek op plaats 21 bij verkiezingen Provinciale Staten

Onder het motto ‘Nu SP, Nu Zeker’, een leus die momenteel op billboards in Boxtel is te zien, is de campagne voor de Provinciale Staten-verkiezingen volop van start gegaan. In de Boxtelse SP-campagne wordt speciale aandacht gevraagd voor de twee Boxtelse kandidaten. De Boxtelse SP-fractievoorzitter Eric van den Broek (35) staat op de 21e plaats van de SP-kandidatenlijst en de kersverse voorzitter Wouter van der Staak (25) staat op plaatsnummer 8. Van der Staak maakt daarmee een grote kans om als Statenlid verkozen te worden.

Lijsttrekker voor de SP in Noord-Brabant is Nico Heijmans uit Den Bosch. Nico Heijmans maakt sinds 12 jaar deel uit van de SP-fractie in de Provinciale Staten. Boxtel is op de SP-lijst vertegenwoordigd door Eric van den Broek en Wouter van der Staak. De Boxtelse SP-wethouder Ger Wouters staat op plaatsnummer 19.

De SP plaatst de Provinciale Staten-verkiezingen niet alleen in het kader van de provincie, maar ook in het kader van de verkiezingen van de landelijke Eerste Kamer. In de provinciale verkiezingen wordt immers niet alleen provinciaal gekozen, maar ook voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Volgende week maakt de Boxtelse SP-afdeling bekend welke activiteiten richting de Provinciale Staten-verkiezingen zullen worden georganiseerd.

  • Wouter van der Staak

  • Wouter van der Staak was voorzitter van de SP in zijn vorige woonplaats Sint Oedenrode. Van der Staak is 25 jaar, volgt de Lerarenopleiding Maatschappijleer en is sinds vorig jaar woonachtig in Boxtel. Sinds vorige maand is Wouter van der Staak gekozen als afdelingsvoorzitter in Boxtel.

  • Eric van den Broek

  • SP-fractievoorzitter Eric van den Broek was 8 jaar voorzitter van de SP-afdeling in Boxtel en zit 9 jaar in de Gemeenteraad. Van den Broek (35 jaar) maakte ook bijna drie jaar deel uit van het landelijke partijbestuur van de SP en is van beroep Hoofd Personeel & Organisatie bij het landelijk opererende Schoonmaak- en Beveiligingsbedrijf CSU uit Uden.

U bent hier