h

SP pleit voor pannaveldjes in alle Boxtelse wijken

20 maart 2007

SP pleit voor pannaveldjes in alle Boxtelse wijken

Fractie doet voorstellen voor armoede- en jeugdbeleid..

De Boxtelse SP-fractie heeft in de Commissie Bestuurlijke Zaken voorstellen gedaan voor pannaveldjes in alle Boxtelse wijken en armoedebeleid. Aan de orde was het besteden van de dividendopbrengst vanuit de BNG (Bank Nederlandse Gemeenten). SP-fractievoorzitter Eric van den Broek deed suggesties voor drie concrete projecten: ‘Dit geld zou bij uitstek besteed kunnen worden aan initiatieven vanuit de wijken zelf. We zouden als Gemeente kunnen aansluiten bij het initiatief vanuit het Wijkorgaan Oost, om in alle Boxtelse wijken voor de oudere jeugd pannaveldjes te realiseren. Daar hebben wij ons als fractie altijd al hard voor gemaakt.’

De SP-fractie beperkte het voorstel niet tot pannaveldjes, maar gaf aan dat het ook goed zou zijn om suggesties voor andere sportvoorzieningen in buurten te faciliteren. Als voorbeeld noemde de SP voorzieningen als een betonnen tafeltennistafel.

Kinderkeurmerk en armoedebeleid
De twee andere voorstellen van de SP-fractie lagen op het gebied van het instellen van een Kinderkeurmerk en armoedebeleid. Het Kinderkeurmerk is een middel om kinderen en wijkplatforms direct te betrekken bij de inrichting van speelplekken. Fractievoorzitter Van den Broek kondigde aan hier nog een voorstel over te gaan indienen.

Op het gebied van armoedebeleid herhaalde Van den Broek zijn eerdere pleidooi in de Gemeenteraad om arme gezinnen met kinderen gratis computers ter beschikking te stellen.. Alle voorstellen worden meegenomen richting de begrotingsbehandeling in oktober van dit jaar.

U bent hier