h

Actie Huygensstraat leidt tot politiek debat

16 april 2007

Actie Huygensstraat leidt tot politiek debat

De actie met bewoners uit de Huygensstraat (In Goede Aarde) heeft geleid tot een fel politiek debat in de Commissie Ruimtelijke Zaken. Fractievoorzitter Eric van den Broek had het debat in de Gemeenteraad aangevraagd naar aanleiding van de brief die de SP naar het College van B&W had gestuurd over diverse problemen waarmee bewoners te kampen hadden.

Zo werden bewoners door projectontwikkelaars en de Gemeente op het verkeerde been gezet door de informatie die bewoners kregen toen ze de huizen kochten. Bewoners kwamen er achter dat ze met de inrichting van hun tuinen veel minder mogelijkheden hadden, dan door de Gemeente en projectontwikkelaars werd gesuggereerd. De Gemeente heeft bovendien een brief geschreven naar bewoners, dat ze erfafscheidingen boven de één meter moeten afbreken en bewoners zijn daarover zeer verbolgen. Ook maakte de Gemeente verschillen tussen de bewoners in het toepassen van het bestemmingsplan en waren er klachten over de verkeerssituatie in de wijk.

In het debat wees Eric van den Broek de Gemeente op haar verantwoordelijkheid om samen met projectontwikkelaars duidelijk te communiceren en geen zaken voor te stellen die niet waargemaakt kunnen worden.

‘De Gemeente heeft ook een taak om informatiemateriaal van projectontwikkelaars vooraf te toetsen, zodat geen verwachtingen worden gewekt die niet nagekomen kunnen worden. Zeker niet als die informatie op een door de Gemeente georganiseerde informatiebijeenkomst naar voren wordt gebracht’, aldus fractievoorzitter Van den Broek. ‘Mensen worden hierdoor op het verkeerde been gezet.’

De SP’er kreeg bijval vanuit diverse politieke partijen. Uitkomst van het debat was in ieder geval dat de Gemeente een onderzoek gaat doen naar de verkeerssituatie en samen met bewoners op zoek gaat naar verbeteringen in de verkeerssituatie. Daarnaast heeft de wethouder toegezegd voortaan vooraf met projectontwikkelaars in gesprek te gaan over informatievoorziening. Bovendien hoeven de bewoners van de Huygensstraat voorlopig geen handhavingsmaatregelen te verwachten met betrekking tot de inrichting van hun tuinen. Als mensen bezwaar hebben gemaakt wordt in ieder geval die procedure eerst netjes afgewacht.

Eric van den Broek heeft de wethouder opgeroepen om het niet tot formele procedures te laten komen: ‘Het zou natuurlijk gewoon het beste zijn als de Gemeente het gezonde verstand zou gebruiken en probeert er zonder formele procedures en onnodige papieren rompslomp met bewoners uit te komen.’

Fractie op de bres voor bewoners In Goede Aarde

U bent hier