h

Veilig spelen in Van Randerodestraat dankzij hekken

13 juli 2007

Veilig spelen in Van Randerodestraat dankzij hekken

Kinderen in de Van Randerodestraat en omgeving kunnen in de vakantieperiode veilig spelen op het grote grasveld in de straat.

Buurtbewoonster Jet Kivits nam met enkele buurtmoeders het initiatief en vroeg aan wijkwethouder Ger Wouters of de gemeente niet voor hekken kon zorgen, zodat de kinderen veilig kunnen spelen. Dat is nodig want in de Van Randerodestraat wordt er door de automobilisten nogal hard gereden. De gemeente stemde toe en heeft inmiddels de hekken geplaatst. Een deel van de straat wordt afgesloten voor het verkeer.

Hekken geplaatst Van Randerodestraat
Van Randerodestraat deels afgesloten

De buurt wil in de vakantieperiode op woensdagen en zaterdagen speeldagen organiseren op het grasveld. Op 28 juli is er een grote activiteit met springkussen, waterglijbaan, barbecue en nog meer leuke dingen. De gemeente heeft een eenmalige bedrag van 100 euro beschikbaar gesteld om materialen te kopen. Buurtbewoonster Jet Kivits is erg te spreken over de medewerking van de gemeente: “De hekken waren zo geregeld en de bijdrage van 100 euro is super. Veel mensen op Selissenwal hebben weinig vertrouwen in de gemeente, maar nu hebben we alle medewerking gehad, zo kan het dus ook.”

Weblog Ger Wouters: Extra speelmogelijkheid in de vakantie

U bent hier