h

SP breekt lans voor realisering jongerencentrum

18 augustus 2007

SP breekt lans voor realisering jongerencentrum

Deze week heeft de SP-fractie zich in de Commissie Maatschappelijke Zaken hard gemaakt voor een extra investering in het jongerencentrum, dat in het Ursulagebouw gerealiseerd moet gaan worden.

Het Boxtelse College van B&W heeft de Gemeenteraad gevraagd om een extra krediet van 600.000 Euro, om de voorzijde van het Ursulagebouw te verbouwen tot het toekomstige jongerencentrum. De SP heeft zich hard gemaakt voor deze extra investering, omdat het eerder uitgetrokken budget geen rekening hield met de kosten die het monumentale Ursulagebouw met zich meebrengt.

Raadslid Nick Geerlings zei er in de vergadering van de Commissie Maatschappelijke Zaken het volgende over: ‘Als we niet willen dat wederom een generatie jongeren verstoken blijft van een goed jongerenbeleid, met een goed jongerencentrum, dan moeten we nu keuzes maken. En dus hebben wij als Raad eisen en voorwaarden gesteld aan de realisatie van het jongerencentrum.

In 2004 is een Programma van Eisen opgesteld voor de vorm en inhoud van het jongerencentrum en pas daarna heeft de planvorming gestalte gekregen. Met het Ursulacomplex als lokatie hebben we rekening te houden met een aantal belangrijke omgevingsfactoren, die liggen op gebied van de woningen die nabij het jongerencentrum gesitueerd worden, dan heb ik het over bijvoorbeeld geluidsoverlast, de historie en monumentale waarde van het gebouw en de omliggende ruimte, bijvoorbeeld als het gaat om parkeervoorzieningen.’

Hoewel sommige fracties in de Gemeenteraad om diverse redenen nog vraagtekens zetten bij het nut van het jongerencentrum, is de SP overtuigd van zowel de noodzaak voor een goed permanent jongerencentrum, als het succes van het huidige tijdelijke centrum de Steeg. Met name de fracties van de VVD en Balans stelde dat de aanloop bij het tijdelijke jongerencentrum onvoldoende is. Deze stellingname hadden ze echter niet onderzocht, was niet onderbouwd en is feitelijk ook onjuist.

'Deze fracties hadden zich wat beter moeten informeren', zegt SP-raadslid Nick Geerlings. 'Uit eigen ervaring, onze contacten met jongeren en uit onze contacten met het jongerenwerk weet ik dat het jongerencentrum veel aanloop kent en echt tegemoet komt aan een behoefte', aldus het jonge SP-raadslid.

De SP maakt al eerder een punt van de personeelsbezetting bij het jongerenwerk, omdat op dit moment zich veel vrijwilligers aanmelden en er allerlei ideeën zijn voor activiteiten in het jongerencentrum.

SP-fractie wil duidelijkheid over jongerenwerk

U bent hier