h

SP mag niet folderen op Boxtelse weekmarkt

24 augustus 2007

SP mag niet folderen op Boxtelse weekmarkt

Vrijwilligers van de SP mochten vanochtend niet folderen op de Boxtelse weekmarkt, omdat deze activiteit vergunningsplichtig zou zijn. De SP vindt dat het hiermee wordt beknot in de vrijheid van meningsuiting.

Vanochtend werden vrijwilligers van de SP. waaronder raadslid Nick Geerlings, onaangenaam verrast toen ze aan het folderen waren op de weekmarkt, in het kader van de SP-actie tegen de voorgenomen fusie tussen de energiebedrijven Essent en Nuon en verdergaande privatisering van overheidsvoorzieningen.

De SP-vrijwilligers werden door de dienstdoende marktmeester te verstaan gegeven de actie te beëindigen, omdat zo’n actie vergunningsplichtig zou zijn.

Nick Geerlings over de actie: 'Toen onze vrijwilligers reageerden dan verder te willen gaan folderen op de Zwaanse Brug, werd vervolgens te verstaan gegeven dat dit óók niet mocht.'

Deze opstelling doet bij de SP-fractie echt het licht uit! Waar de landelijke en plaatselijke politiek de afgelopen jaren de mond vol heeft van het dualisme, waardoor politici meer naar de burgers toe zouden kunnen en moeten gaan, wordt dat in Boxtel rigoureus de grond in geboord. Wij vinden dit een ernstige beteugeling van de vrijheid van meningsuiting.

De SP heeft nog op dezelfde dag een brief naar het Boxtelse College van B&W geschreven over de gang van zaken.

Brief aan B&W over flyeren op de weekmarkt

U bent hier