h

SP opent Meldpunt Studiekosten

23 augustus 2007

SP opent Meldpunt Studiekosten

Studeren kost geld. Dat weten we allemaal. Vaak wordt gedacht dat studenten er al zijn als ze netjes hun collegegeld en huur hebben betaald. Maar de werkelijkheid is anders. Bij veel opleidingen krijgen studenten namelijk aan het begin van het jaar een waslijst met bijkomende kosten. Dure boeken, computerprogramma’s en andere zaken zorgen er dan voor dat ze aan het begin van het jaar alweer in de rode cijfers staan.

Vandaar dat SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten in samenwerking met de jongeren in de SP ‘ROOD’, een meldpunt studiekosten heeft gelanceerd, dat online te vinden is en waarmee de SP Boxtel ook naar jongeren in Boxtel zal toekomen.

Meldpunt studiekosten

SP-afdelingsvoorzitter Wouter van der Staak over de actie: ‘Iedereen betaalt collegegeld, een vastgesteld bedrag per studie. Maar vaak ben je nog niet klaar met de studiekosten als het collegegeld betaald is. Er volgen nog aan te schaffen boeken, computerprogramma’s en printerkaarten. Er worden vaak kosten gemaakt voor een internetverbinding, verplichte excursies en eventueel zelfs de kosten rondom een stage.’

‘ROOD en de SP willen graag weten hoeveel studenten nog extra kwijt zijn naast het collegegeld. In Boxtel zullen we daarvoor jongeren actief gaan benaderen, maar het is ook mogelijk om via onze website te reageren’, aldus Van der Staak die zelf ook in het onderwijs werkzaam is.

De afdeling Boxtel zal ook actief actiekaarten verspreiden bij studentenhuizen en scholen.

Meldpunt Studiekosten

U bent hier