h

SP deelt kranten uit aan bedrijfspoort WSD

19 oktober 2007

SP deelt kranten uit aan bedrijfspoort WSD

De Boxtelse SP'ers Willem van Meurs en Eric van den Broek hebben donderdagochtend vanaf 7.15 uur werknemerskranten uitgedeeld aan de bedrijfspoort van de WSD. De werknemers van de WSD reageerden enthousiast op het SP-initiatief.

Vorige week deelden vrijwilligers van de Boxtelse SP de krant met de titel 'Solidair' ook al uit aan bij Rexroth.

Solidair krant
In de krant worden werknemers onder meer gewezen op de kwalijke gevolgen van de plannen van het Kabinet Balkenende om het ontslagrecht te versoepelen en het graaien van topbestuurders.

'Het is belangrijk dat werknemers goed geinformeerd worden', zegt SP-raadslid Eric van den Broek die in zijn dagelijkse leven werkt in het personeelswerk. 'Zo kunnen werknemers ook solidair zijn met elkaar en ontwikkelingen zoals de versoepelingen in het ontslagrecht samen aan de kaak stellen.'

De kranten vonden gretig aftrek bij het personeel van de WSD. Willem van Meurs daarover: 'Mensen waardeerden het dat we op deze manier informeren over belangrijke werknemerszaken. Regelmatig kregen we ook reacties in de trend van: 'De SP? Doe Jan Marijnissen de groeten van me.' Dat sterkt ons uiteraard in ons werk.'

In het rookhok werd het nog erg gezellig met mensen die voor acht uur buiten nog even snel een sigaretje wilde roken. De SP zal de komende tijd nog vaak aan de Boxtelse bedrijfspoorten aanwezig zijn.

Solidair aan bedrijfspoort Rexroth

U bent hier