h

Raadsdiscussie over Algemene Begraafplaats Munsel

10 januari 2008

Raadsdiscussie over Algemene Begraafplaats Munsel

Afgelopen dinsdag werd gedicussieerd over het raadsvoorstel over de inrichting het beleid van de Algemene Begraafplaats Munsel. Dit beleid wordt beinvloed door de beperkte capaciteit, die in de nabije toekomst lijkt te gaan ontstaan. De Boxtelse SP-fractie heeft gepleit voor meer mogelijkheden voor persoonlijke wensen bij begraven. 'Een begrafenis is een heel emotionele en persoonlijke gebeurtenis. Dat moet een plaats krijgen in het beleid', zei raadslid Eric van den Broek tijdens de discussie.

De raadsdiscussie spitste zich vooral toe op het voorschrijven van steenmodellen en de mogelijkheid tot Islamitisch begraven. Dit laatste punt heeft de SP in het verleden al meer gevraagd om te onderzoeken, omdat in Boxtel relatief veel eerste generatie Turken en Marokkanen wonen en de wens al eerder is geuit. De praktijk wijst uit dat allochtonen er steeds vaker voor kiezen om in hun huidige woonomgeving begraven te worden.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek deed concrete voorstellen ten behoeve van de aanstaande raadsvergadering van 22 januari: 'Wij vinden dat er concreet onderzocht moet worden wat in Boxtel onder allochtone Boxtelaren de concrete behoefte is aan een islamitische begraafplaats. Daarnaast vinden wij dat er voor Boxtelaren een mogelijkheid moet worden geschapen, voor persoonlijke invulling van begrafenissen.'

Het raadsvoorstel wordt op 22 januari aanstaande besproken in de Gemeenteraad. Dan zal ook besluitvorming over het raadsvoorstel plaatsvinden.

Brabants Dagblad: Onderzoek naar islamitische begraafplaats.

U bent hier