h

Met de SP in het College wordt Boxtel socialer: Uitbreidingen in het Welzijnsfonds

28 februari 2008

Met de SP in het College wordt Boxtel socialer: Uitbreidingen in het Welzijnsfonds

In 2006 is de SP bestuurs- verantwoordelijkheid gaan dragen in het Boxtelse College van B&W. Sinds die tijd is er al heel veel bereikt, is Boxtel socialer geworden en gebeurt er veel op wijkniveau. Deze week stond op de website van de Gemeente Boxtel dat in 2008 het Welzijnsfonds weer verder wordt uitgebreid.

Voor mensen met een laag inkomen schieten de leuke dingen van het leven er vaak bij in. Daarom kunnen zij een beroep doen op het Welzijnsfonds van de gemeente. Het Welzijnsfonds vergoedt deelname aan allerlei activiteiten. En met ingang van 1 januari 2008 zijn er nog meer activiteiten die vergoed kunnen worden.

De gemeente stimuleert mensen met een laag inkomen om deel te nemen aan allerlei activiteiten door een belangrijke vergoeding te geven. Ieder gezinslid kan in 2008 maximaal € 152,25 uit het Welzijnsfonds krijgen. Maar wanneer het ene gezinslid iets overhoudt, mag een andere deelnemer in het gezin dat opmaken. Het geld moet wel besteed worden aan activiteiten die op de lijst van kosten voorkomen.
Die lijst is per 1 januari 2008 uitgebreid. Zo worden voortaan ook de gesprekskosten van de telefoon vergoed. Daarnaast komen ook kinderkampen of schoolreizen in Nederland in aanmerking voor vergoeding. Als het kinderkamp of schoolreisje in het buitenland plaatsvindt, krijgt u maximaal € 75,- uit het Welzijnsfonds.
Het Welzijnsfonds vergoedt:

  • het lidmaatschap van een vereniging, bijvoorbeeld een sportclub, en de daarmee samenhangende noodzakelijke kosten;
  • het volgen van een cursus of zwemles;
  • een abonnement op dagblad, internet, telefoon (inclusief gesprekskosten), tijdschrift of bibliotheek;
  • de peuterspeelzaal;
  • ouderbijdrage schoolkosten;
  • een dagje uit naar een pretpark binnen Nederland;
  • bezoek aan het theater of bioscoop, museum, concert, evenement (alles binnen Nederland);
  • voordeelurenkaart NS;
  • kinderkamp en schoolreis in Nederland;
  • Voor buiten Nederland geldt een maximale vergoeding van € 75,-.

Nieuw is dat declaraties voortaan nog 6 keer per jaar ingediend kunnen worden en dat daarvoor een declaratieformulier gebruikt moet worden. Een setje formulieren wordt meegestuurd met het besluit van de gemeente dat iemand in aanmerking komt voor vergoeding uit het Welzijnsfonds. Men mag zelf kiezen wanneer de declaratie wordt ingediend bij de gemeente.

WegWijs Boxtel, ook voor u!
Als u na het lezen van dit artikel graag een persoonlijk gesprek wilt met een van de medewerkers van WegWijs of u wilt meer weten over het Welzijnsfonds, dan kunt u contact opnemen met WegWijs. Bij WegWijs Boxtel kunt u terecht met vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomensondersteuning.

Website Gemeente Boxtel: Wijzigingen in het Welzijnsfonds.
Website Gemeente Boxtel: WegWijs

U bent hier