h

SP ondersteunt hulp aan ODC

20 februari 2008

SP ondersteunt hulp aan ODC

In de commissie vergadering Maatschappelijke Zaken heeft de SP zich hard gemaakt voor het doorzetten van de eerder ingeslagen weg, die van het verhuizen van ODC naar de Renbaan.

‘Het besluit van de Raad van State is dan nu wel een vertragende factor, het voorbereidende werk moet door om ervoor te zorgen dat ODC niet langer als nodig is op de huidige locatie blijft’, aldus SP-raadslid Nick Geerlings tijdens de commissievergadering.

Ook is er in de commissievergadering gesproken over de mogelijkheid om extra steun te geven aan ODC mocht de huidige locatie nu langer gebruikt worden.

Ondertussen was er tijdens het debat grote kritiek op de opstelling van de Balans-fractie. Want hoewel vrijwel alle betrokkenen en politieke partijen het in grote lijnen met elkaar eens zijn dat de toekomst van ODC op de Renbaan ligt, blijft Balans van mening dat de vereniging naar het Essche Heike moet. Een optie die in een eerder stadium overigens al als onhaalbaar en onwenselijk is afgekaart.

Raadslid Nick Geerlings: ‘Wat voor ons belangrijk is, is dat er eensgezindheid bestaat onder de supporters, leden en bestuur van ODC, evenals de gemeente. Als al deze partijen het erover eens zijn dat het huidige plan het beste is, gaan wij ons daar niet verder mee bemoeien.’

Op de vraag aan Balans om daar op te reageren, kwam alleen een herhaling van het eerder ingenomen standpunt.

U bent hier