h

Betaalbare vakanties voor lage inkomens

14 april 2008

Betaalbare vakanties voor lage inkomens

De vakantieperiode komt er weer aan. De meeste mensen hebben al weer vakantieplannen gemaakt. Er is echter ook een groep voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan. Bij loket WegWijs kunnen mensen met lage inkomens informatie krijgen over betaalbare vakanties.

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA heeft een gids Betaalbare Vakanties uitgebracht. Bij Wegwijs is een beperkt aantal exemplaren van deze gids aanwezig. WegWijs is te vinden op de 5e etage van het Liduinaziekenhuis en is elke dag te bezoeken van 9.00 tot 12.30 uur en op maandag en donderdag bovendien van 14.00 tot 16.00 uur, telefoonnummer 634590. U kunt deze gids ook zelf bestellen via telefoonnummer 020-3304355 of via e-mail info@armekant-eva.nl.

De Stichting Kico organiseert gezellige vakanties, speciaal voor kinderen in de leeftijd 6 tot en met 15 jaar. Bij WegWijs zijn folders beschikbaar. Informatie ook via de website www.kico.nl, telefoonnummer 0900-2355426.

Ook de Stichting YMCA biedt betaalbare vakanties aan voor jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 25 jaar en voor één-oudergezinnen. Meer informatie: tel. 035-6668777 of e-mail vakanties@ymca.nl.

SP-raadslid Nick Geerlings beveelt deze mogelijkheden van harte aan: “Ook mensen met lage inkomens hebben recht op volwaardige deelname aan de samenleving en daar hoort op vakantie gaan ook bij. Als zij daarvoor het geld niet hebben, moet er iets georganiseerd worden waardoor ze toch betaalbaar op vakantie kunnen. Daarom pleit de SP al jaren voor dit soort mogelijkheden en WegWijs heeft dat goed opgepakt.”

U bent hier