h

Etalagepolitiek Balans

14 april 2008

Etalagepolitiek Balans

In Brabants Centrum van 10 april jl. plaatste de fractie van Balans een commerciële advertentie, waarin Balans het netwerk armoedebestrijding feliciteert met het initiatief om krachten te bundelen. De partij probeert met de advertentie mee te liften op een succes, waar Balans geen enkele betrokkenheid in heeft gehad.

Balans heeft in de afgelopen periode een aantal schamele pogingen gewaagd om een sociaal gezicht te krijgen. In het uitgebreide verkiezingsprogramma van Balans is immers helemaal geen sociale paragraaf terug te vinden. Sterker nog, in het hele programma is welgeteld één tekstregel gewijd aan sociaal beleid.

Slecht geïnformeerd
Daar komt nog eens bij dat uit de advertentie van Balans eens te meer blijkt dat de fractie slecht geïnformeerd is, met name waar het betreft sociaal beleid in Boxtel.

Het netwerk armoedebestrijding functioneert immers al een jaar. Louter ter bestendiging van deze samenwerking is vorige week een convenant getekend.

Dat Balans naar eigen zeggen 'sinds haar oprichting al roepende in de woestijn is' op sociaal gebied, klopt dus ook van geen kant.

Ik noem de advertentie etalagepolitiek en het proberen mee te liften op initiatieven van anderen. Boxtelaren zullen hopelijk door deze volksverlakkerij heen prikken. De afgelopen jaren hebben de plaatselijke media bol gestaan van allerlei initiatieven op sociaal gebied. Dan noem ik bijvoorbeeld alleen al het teruggedrongen niet-gebruik van voorzieningen, de uitbreidingen in het welzijnsfonds en de compensatie van de duurdere ziektekostenverzekering voor chronisch zieken. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen door de positieve grondhouding die daar vanuit straalt, kan een initiatief als het netwerk armoedebestrijding succesvol van de grond komen.

Namens de SP-fractie,
Eric van den Broek, fractievoorzitter

U bent hier