h

Provinciale Statenfractie SP op bezoek in Boxtel

9 april 2008

Provinciale Statenfractie SP op bezoek in Boxtel

Afgelopen vrijdag 4 april was de vrijwel complete statenfractie van de SP in Noord-Brabant op bezoek bij het Gemeentebestuur van de Gemeente Boxtel. De statenfractie liet daarmee zien dat de Noordbrabantse politiek zich niet beperkt tot het provinciehuis in Den Bosch, maar vooral ook gaat om dingen die spelen bij bewoners van Brabantse gemeentes.
Groepsfoto

Bij het bezoek van de SP-statenfractie werden de statenleden van de SP-fractie voorgelicht door alle wethouders van het Boxtelse College van B&W. Deze College-periode heeft de SP voor het eerst in haar geschiedenis een wethouder geleverd.

Het werkbezoek werd geopend in de raadszaal van het Boxtelse gemeentehuis. Alle Boxtelse wethouders gaven een inleiding in het Boxtelse beleid.
VelderGer Wouters licht de Boxtelse aanpak toe

Vervolgens volgde een rondreis per bus, langs belangrijke politieke projecten in Boxtel. Zo werd onder meer het nieuwe zwembad bezocht, maakten de statenleden kennis met het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk en het Boxtelse buitengebied en werd stilgestaan bij de discussie over Velder.
VelderGer van den Oetelaar vertelt over landgoed Velder

Na de rondrit was er een lunch in de Kleine Aarde, waarna de statenleden en het Gemeentebestuur wandelden door In Goede Aarde en Selissenwal.

Met name de recente ontwikkelingen in Selissenwal imponeerde de statenleden.

'Er zijn veel positieve ontwikkelingen in Boxtel, daar kunnen we zeker ons voordeel mee doen', aldus statenlid en Boxtels afdelingsvoorzitter Wouter van der Staak, na afloop van het bezoek van de SP-statenfractie aan Boxtel.

De SP-statenfractie kreeg afgelopen vrijdag van het Boxtelse College van BenW een uitgebreid wensenlijstje in handen gedrukt, waarin de wensen voor Boxtel zijn verwoord. De fractie van de SP heeft toegezegd daar serieus werk van te maken.'

Statenfractie SP brengt werkbezoek aan Boxtel.
Weblog Ger Wouters: Statenfractie SP in Boxtel.

U bent hier