h

SP doet suggestie voor filmhuis in Podium Boxtel

24 juni 2008

SP doet suggestie voor filmhuis in Podium Boxtel

De Boxtelse SP-fractie zou graag zien dat het theateraanbod van Podium Boxtel wordt uitgebreid met een filmhuis. In de theaterzaal aan de Burgakker zouden met enige regelmaat films vertoond moeten worden om het draagvlak van de zaal verder te vergroten.

De leden van de raadscommissie Maatschappelijke Zaken brachten maandag 16 juni een werkbezoek aan Podium Boxtel. Aanleiding was de evaluatie die binnenkort op de agenda staat; de theatervoorziening besluit deze maand haar tweede seizoen en gaat met de gemeente Boxtel, vakinstelling SintLucas en de Brabantse Cultuur Groep om tafel om de toekomst van Podium Boxtel te bespreken. Gelet op het succesverhaal dat het bestuur van de zaalvoorziening vorige week kon presenteren, gloort er een fraaie toekomst aan de einder.

De politiek lijkt bereid de subsidie na het seizoen 2008-2009 te verhogen naar een jaarlijkse bijdrage van 79.000 euro. Nu ontvangt Podium Boxtel jaarlijks een subsidie van vijftig mille. 'Een van de programmaonderdelen die ontbreekt in Podium Boxtel is een filmvoorziening', zo stelde SP-raadslid Nick Geerlings. Hij pleitte voor de komst van een filmhuis en kreeg veel bijval van de andere commissieleden.

'Door er een filmclub aan te koppelen bindt je als Podium Boxtel weer een hele andere doelgroep aan je', aldus Geerlings. Meerdere fracties in de gemeenteraad voelen ook voor een filmvoorziening. 'Uit enquêtes en leefbaarheidsonderzoeken komt telkens naar voren dat de inwoners een filmzaal missen', aldus het SP-raadslid.

Voorzitter Jules Groenen van Podium Boxtel toonde zich vorige week bereid de haalbaarheid van een filmvoorziening te onderzoeken.

U bent hier