h

Groener Boxtel leidt tot betere leefbaarheid

8 juli 2008

Groener Boxtel leidt tot betere leefbaarheid

Vorige week besprak de Boxtelse Gemeenteraad het landschapsontwikkelingsplan. De SP-fractie complimenteerde wethouder Van de Oetelaar met deze plannen en legde direct een verband met het verbeteren van de leefbaarheid in Boxtel.

Het landschapsontwikkelingsplan is feitelijk een uitwerkingsplan van eerder vast gesteld beleid op gebied van ruimtelijk gebruik.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek toonde zich in het raadsdebat tevreden over de groene plannen: 'Met het eerder vastgestelde beleid en dit uitwerkingsplan is een ideale balans gevonden tussen ecologie, economie en de mens. Kansen voor verbrede landbouw, recreatie, toegankelijkheid en ga zo maar door. Dat we op de goede weg zijn wijzen bijvoorbeeld de onderzoeksgegevens van Dr. Ing. Hiemstra uit, die concludeert dat een groene omgeving leidt tot schonere lucht (geen fijnstof, meer zuurstof), betere gezondheid, een mooiere omgeving en met een geïntegreerde visie gevarieerder groen, mooie omgeving en in ons geval dus ook meer recreatie. Kansen te over dus.'

Wel riep de SP-fractie wethouder Van den Oetelaar op om werk te maken van de provinciale subsidies, die bij de uitwerking van de plannen in het verschiet liggen.

'Wethouder Van den Oetelaar beloofde in Brabants Dagblad van 14 juni een miljoen Euro subsidie vanuit de Provincie voor projecten die aan dit landschapsontwikkelingsplan vasthangen. Het gaat dan om ecologische zones in natuurgebieden als de Kampina, Sparrenrijk, Landgoed Velder, het Duits Lijntje richting Stapelen en de Blauwhoefseloop.

Deze plannen zijn uitgewerkt, het bestemmingsplan buitengebied is voor 90% goedgekeurd, alle kans dus om bovenstaande belofte in te lossen. Handen uit de mouwen dus', aldus Eric van den Broek in zijn bijdrage.

U bent hier