h

Regionaal Fietsplan wil fietsen stimuleren

3 juli 2008

Regionaal Fietsplan wil fietsen stimuleren

Elf gemeenten rond Den Bosch, waaronder Boxtel, gaan zich gezamenlijk inspannen voor een fietsnetwerk met betere voorzieningen zoals verbreding, verharding, verlichting en bewegwijzering van de fietspaden.

Op de fietsroutes moet een voorrangsregeling gaan gelden ten opzichte van al het andere verkeer. Het gaat om een net van enkele honderden kilometers. De elf gemeenten hebben daartoe een Regionaal Fietsplan ontwikkeld. Aan de provincie Noord-Brabant worden financiële bijdragen gevraagd om knelpunten te kunnen aanpakken. De bedoeling is dat de gemeenten gezamenlijk de helft betalen en de provincie de andere helft.

Fietsen stimuleren
De elf gemeenten die samenwerken zijn Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel, Heusden, Boxtel, Haaren, Schijndel, Sint-Oedenrode, Lith, Maasdonk en Oss. De gemeenten verwachten dat op deze manier het gebruik van de auto teruggedrongen wordt. SP-raadslid Eric van den Broek is blij met het gezamenlijke initiatief: ‘Door het fietsen aantrekkelijker te maken proberen we mensen te verleiden om de auto te laten staan en de fiets te nemen.’

U bent hier