h

SP-wethouder Wouters tevreden over nieuwe folders Loket Wegwijs

30 juli 2008

SP-wethouder Wouters tevreden over nieuwe folders Loket Wegwijs

Loket Wegwijs heeft het informatiemateriaal over allerlei sociale voorzieningen gemoderniseerd. In vijftien eigentijds vormgegeven brochures worden tal van onderwerpen behandeld op het terrein van welzijn, waaronder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). SP-wethouder Ger Wouters is tevreden over de folders en spreekt van een duidelijke verbetering.

Beter informeren van cliënten

De oude folders waren aan vernieuwing toe. Er is nu gekozen voor een moderne, maar rustige vormgeving en leesbare en begrijpelijke teksten. Op deze wijze komt de informatie het beste over bij de cliënt.
De onderwerpen die behandeld worden in de folders zijn onder meer: schulden, vervoer voor gehandicapten, collectieve ziektekostenverzekering, welzijnsfonds, kinderopvang, bijzondere bijstand, zelfstandig wonen met een handicap, hulp bij het huishouden, persoonsgebonden budget, bijdrageregeling chronisch zieken en ouderen en langdurigheidstoeslag.
De folders worden via het Loket Wegwijs verspreid binnen het sociale netwerk in Boxtel en zijn onder meer ook te vinden in het gemeentehuis en bij Delta.

SP-wethouder Ger Wouters over de nieuwe folders: ‘Dit is absoluut een verbetering voor de cliënt. Met deze nieuwe folders kunnen we weer een tijd vooruit, al moeten de teksten wel steeds weer geactualiseerd en ververst worden.’

U bent hier