h

Erfbeplantingscampagne maakt buitengebied groener

1 augustus 2008

Erfbeplantingscampagne maakt buitengebied groener

De gemeente heeft het initiatief genomen om het herstel van lijnvormige beplantingen en andere landschapselementen in het buitengebied van Boxtel te stimuleren. Deelnemers kunnen gratis aan het project ‘Planten nu!’ meedoen want de gemeente en Brabants Landschap betalen de kosten. De SP juicht het project toe.

Verbetering kwaliteit buitengebied

Deelname is gratis. De gemeente vergoedt, in samenwerking met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van het Brabants Landschap, niet alleen de kosten van het plantmateriaal, maar ook de plankosten en de aanplantkosten.

Daarbij gaat het om de volgende landschapselementen:

  • bomenrijen langs wegen (voorpootrecht)
  • houtwallen of rijen met open beplanting op perceelsranden
  • losse bomen en struiken op perceelsranden/perceelsscheidingen
  • vanaf de weg zichtbare hoogstamboomgaarden.

Voor de uitvoering van dit project is een samenwerking met projectbureau Orbis aangegaan. Medewerkers van dit bureau stellen, samen met geïnteresseerden, beplantingsplannen op en zorgen voor de uitvoering (via hoveniersbedrijf Aldaron) van het project ‘Planten nu! ‘.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Koen van Hout van het projectbureau Orbis, tel. 06-22224146 of via e-mail: koenvanhout@projectbureauorbis.nl.

De SP-fractie staat achter dit nieuwe groenproject. Het maakt het Boxtelse buitengebied nog fraaier en groener. Dit mooie gebied is waardevol voor onze gemeente en er moet alles aangedaan worden om dit zo te houden en uit te breiden.

U bent hier