h

SP voor aantrekkelijker Centrum

13 augustus 2008

SP voor aantrekkelijker Centrum

De gemeente wil dat er op drukke winkeltijden minder laden en lossen plaatsvindt in het Centrum van Boxtel. Dat maakt winkelen in het centrum aangenamer. Het gaat met name om de woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag. Het is één van de maatregelen van het college van B&W om het Centrum aantrekkelijker te maken. De SP juicht de maatregelen toe.

Minder laden en lossen
Op drukke winkelmomenten is het erg hinderlijk voor het winkelend publiek als er vrachtwagens de Kruisstraat, Rechterstraat of Stationsstraat inrijden om te laden en te lossen. Daarom heeft het college van B&W, na overleg met ondernemers en na advisering van het Citymanagement, besloten om daar iets aan te doen. Er wordt een dringend beroep gedaan op ondernemers om vrachtwagens niet te laden en lossen op de drukste winkeltijden in het Centrum van Boxtel. Bij de Kruisstraat, Rechterstraat en Stationsstraat zijn borden geplaatst met daarop de tijden waarin laden en lossen niet gewenst is. Het gaat om de volgende dagen en tijden: woensdag van 11.30-18.00 uur, vrijdag van 11.30-20.00 uur en zaterdag van 11.30-18.00 uur. Het is dus geen verbod, maar een dringende oproep om zich daar aan te houden. Ondernemers worden opgeroepen om hun leveranciers hiervan op de hoogte te stellen. Voor deze maatregel geldt een proeftijd van een jaar.

Autovrije Markt
Het minder laden en lossen is één van de maatregelen om het Centrum aantrekkelijker te maken. Ook het nieuwe plan De Croon, met een gevarieerd winkelaanbod, is in dit kader erg belangrijk. Voor de SP is vooral ook het autovrij maken van de Markt een belangrijke voorwaarde om het Centrumgebied aangenamer te maken. En ook het optuigen van de cultuurhistorische as (Stapelen-St. Petruskerk) met de Binnendommeltjes moet daar aan meewerken. Dit zijn allemaal maatregelen die het centrum van Boxtel fraaier moeten maken waardoor het leuker is om er te winkelen en te verblijven.

U bent hier