h

Podium Boxtel geschikt voor filmvoorstellingen

24 september 2008

Podium Boxtel geschikt voor filmvoorstellingen

De theaterzaal van Podium Boxtel is ook geschikt voor filmvoorstellingen. Dat is gebleken na een proefvoorstelling. Twee initiatiefnemers willen een filmclub starten. Het college van B&W heeft extra geld gereserveerd voor filmvoorstellingen in het theater. De SP is in zijn nopjes met deze ontwikkelingen.

Afgelopen week is met het draaien van de film Star Wars bekeken of de theaterzaal ingericht kan worden als filmzaal. Zowel manager Wiro Viergever als filmliefhebber Jos Vervoort trekken op grond daarvan de conclusie dat de theaterzaal geschikt is voor filmvoorstellingen.

Filmhuis
Jos Vervoort en Wim van Liempt hebben inmiddels het initiatief genomen om een filmclub te starten in de theaterzaal aan de Burgakker. In eerste instantie denken zij aan vier tot zes films per jaar. Beide filmliefhebbers zijn al lid van een filmclub in de regio, maar zouden graag in Boxtel openbare filmavonden organiseren. Zij hebben een soort filmhuis voor ogen, waar voorafgaand aan een film een inleiding wordt verzorgd.

Subsidie gemeente
Met name SP-raadslid Nick Geerlings heeft in de afgelopen tijd gepleit voor filmvoorstellingen in het theater, ook om de zaalvoorziening onder een breder publiek bekend te maken. Het college van B&W heeft in de begroting een jaarlijks bedrag van 30.000 euro vrijgemaakt voor filmvoorstellingen in de theaterzaal. Geerlings is blij met de ontwikkelingen, maar waarschuwt dat de opzet niet élitair moet worden: 'Met het realiseren van een filmvoorziening wordt tegemoet gekomen aan de wens van veel mensen in Boxtel. Maar het aanbod dient zodanig breed van opzet te zijn, dat ook gewone mensen er op af komen.'

U bent hier