h

SP lanceert voorstel voor realisering natuurtheater in Park Molenwijk

9 september 2008

SP lanceert voorstel voor realisering natuurtheater in Park Molenwijk

Dinsdag heeft de Boxtelse SP-fractie een voorstel gelanceerd om in Park Molenwijk een natuurtheater te realiseren. Als eerste stap daar naartoe stelt de SP voor om de kiosk op de markt te verplaatsen naar Park Molenwijk. De kiosk dreigt in de weg te staan van het aankomende bouwverkeer dat werk gaat maken van Plan De Croon.

In een uitgebreide brief aan het College van B&W heeft de Boxtelse SP-fractie een voorstel gelanceerd om in Park Molenwijk een natuurtheater te realiseren. De fractie refereert in haar brief dat in de geschiedenis van het park al ooit tijdelijk een natuurtheater heeft bestaan. De fractie wil met de voorstellen de oude glorie van het Molenwijkpark weer terugbrengen.

Fractievoorzitter Eric van den Broek over het initiatief: 'We zijn op het spoor gezet door de buurtenquête die we recentelijk in wijk Breukelen hebben georganiseerd. In een aantal vragenlijsten werden suggesties gedaan voor het verder ontwikkelen van Park Molenwijk. Inmiddels hebben we met een aantal enthousiaste bewoners overleg gehad en daar zijn deze voorstellen uit ontstaan.'

De SP ziet in een toekomstige realisering van het natuurtheater, nu ook kansen om de kiosk van de markt naar het park te verplaatsen. Wel moet er dan goede aandacht worden besteed aan goede inpassing in het park.

'Wij stellen dat het College snel de mogelijkheden bekijkt van verplaatsing van de kiosk. Daarbij moet uiteraard gekeken worden naar lokatiekeuze in het park, cultuurhistorische inpassing, bereikbaarheid en inpassing in het groen. De lokatie waar wij aan denken is het gebied waar de afgelopen jaar het evenementterrein van de bazaar gelegen was.

Deze lokatie zou eventueel ook geschikt zijn voor realisering van het natuurtheater. Voor wat betreft de inpassing van het theater zou gekeken kunnen worden naar de wijze waarop het theater in 1947 in het park is ingepast, toen op de lokatie van het huidige dierenpark.

Het podium in park Molenwijk werd gevormd door een enigszins geaccidenteerd terrein, omgeven door geboomte en struikgewas. Dat moet ook mogelijk zijn op dit plekje in het park en deze plannen zouden uiteraard ook gekoppeld kunnen worden aan het verplaatsen van de kiosk, zegt Eric van den Broek.

Met de plannen van de fractie, probeert de SP van Molenwijk weer een echt gebruikerspark te laten zijn waar verschillen de mensen recreëren en elkaar ontmoeten.

Brief aan College van B&W betreft verplaatsen kiosk en ontwikkeling Molenwijk.

U bent hier