h

SP stopt sponsoring zaalvoetbalteam

8 september 2008

SP stopt sponsoring zaalvoetbalteam

Het bestuur van de SP afdeling Boxtel heeft besloten om de sponsoring van het zaalvoetbalteam SP Boys te stoppen en het team terug te trekken uit de maandagavondcompetitie van Futsal De Braken.

Aanleiding tot die beslissing is gelegen in het gegeven dat er in de eerste competitiewedstrijd enkele spelers zich niet aan gemaakte afspraken hielden en (weer) in de fout gingen. Op grond daarvan heeft de vaste begeleider te kennen gegeven om het team niet langer te willen begeleiden. Het SP-bestuur vindt het in deze situatie niet meer verantwoord om de SP Boys zonder ervaren begeleider verder te laten gaan en heeft het team teruggetrokken uit de competitie.

‘Met pijn in het hart’
In samenwerking met het buurtsportwerk startte de SP in 2006 met de sponsoring van een multicultureel zaalvoetbalteam. De bedoeling was om de jongeren van de straat te houden en een concrete bijdrage te leveren aan een stukje integratie in de praktijk. SP-bestuurslid Willem van Meurs: ‘Met pijn in het hart hebben we deze beslissing moeten nemen. We hebben als SP onze nek uitgestoken. Het was bekend dat het niet de gemakkelijkste jongeren waren. Ze zijn meerdere malen op hun gedrag aangesproken en er zijn afspraken op papier gezet. Dat heeft niet geholpen, er zat geen enkele vooruitgang in en dan houdt het op een gegeven moment op, zeker als de ervaren begeleider wegvalt.’ De SP gaat nu op zoek naar andere concrete mogelijkheden om integratie te bevorderen.

U bent hier