h

SP tevreden over lokale ondersteuning gehandicapten

15 september 2008

SP tevreden over lokale ondersteuning gehandicapten

Boxtelse gehandicapten hoeven voor ondersteuning niet meer naar organisatie MEE in Den Bosch, maar kunnen terecht in hun eigen woonplaats. Onlangs hebben de Boxtelse wethouders van Aert (jeugd) en Wouters (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de heer Bertrams, regiodirecteur MEE een samenwerkingsovereenkomst getekend. De SP vindt dit een goede zaak.

Ondersteuning op locatie in Boxtel

De samenwerking betreft de inzet van MEE in Loket Wegwijs en het Meldpunt Jeugdzorg Boxtel/Centrum voor Jeugd en Gezin. Doel van de samenwerking is kortweg het bevorderen van cliëntenondersteuning op lokaal niveau voor mensen met een beperking. De overeenkomst loopt vooralsnog tot 1 januari 2010 en was al informeel gestart op 1 maart van dit jaar. De medewerker van MEE zit, evenals Loket Wegwijs, ook op de vijfde verdieping van het Liduinaziekenhuis. En als er niemand van MEE aanwezig is, dan neemt MEE later zelf contact op.

Uit cijfers blijkt dat in de periode van 1 juli 2007 tot 1 juli 2008 MEE in Boxtel 161 cliënten geholpen heeft. De cliënten weten Liduina dus goed te vinden. Vooral de laagdrempeligheid van de voorziening nabij Wegwijs en het Meldpunt Jeugdzorg vormt een meerwaarde voor de samenwerking. SP-wethouder Ger Wouters: ‘Ik ben blij dat de samenwerking nu formeel is bekrachtigd. Want dit is een goede zaak voor onze inwoners die een helpende hand kunnen gebruiken.’

U bent hier