h

Fractie SP stelt betaald parkeren in Baroniestraat aan de kaak

10 november 2008

Fractie SP stelt betaald parkeren in Baroniestraat aan de kaak

Naar aanleiding van de buurtenquête Breukelen en daarop volgend specifiek onderzoek in de Baroniestraat, heeft de SP het betaald parkeren aan de kaak gesteld. Veel van de bewoners geven aan dat het betaald parkeren niet meer nodig is nu de publiekstrekkende winkels uit de straat zijn vertrokken. De SP heeft er vragen over gesteld aan het College van B&W.

Eerder dit jaar heeft de SP een enquête gehouden in de wijk Breukelen. Eén van de respondenten sprak op het enquêteformulier zijn/haar ongenoegen uit over het betaald parkeren aan het einde van Baroniestraat, het gedeelte tussen Pastoor Erasstraat en Breukelsestraat. Het betaald parkeren is hier in het verleden ingesteld op verzoek van winkeliers uit Baroniestraat. Inmiddels is de situatie zo dat er nog slechts één winkel over is, Waga Service, die overigens gaat verhuizen naar het Industrieterrein, waarna er geen winkels meer in de Baroniestraat zijn.

Enquête SP Hulpdienst
Naar aanleiding van deze opmerking op het enquêteformulier heeft de SP Hulpdienst een onderzoekje gehouden onder bewoners in het betreffende gebied. In twee avonden is met zestien bewoners aan beide kanten van de straat gepraat over het betaald parkeren. Voor de goede orde dient hierbij opgemerkt te worden dat wij niet alle bewoners, maar wel een groot deel gesproken hebben. Van die zestien zeggen veertien bewoners (=87%) dat het betaald parkeren wat hen betreft opgeheven mag worden. Als belangrijkste argument wordt genoemd dat er geen winkels meer zijn en dus betaald parkeren overbodig geworden is.

Meerdere bewoners vragen zich af waarom er in hun gedeelte betaald parkeren moet zijn, terwijl om de hoek in de Breukelsestraat, waar nog wel enkele winkels zijn, gebruik wordt gemaakt van blauwe zones. Twee bewoners (=13%) geven aan dat zij liever hebben dat het betaald parkeren blijft voortbestaan. Hun argument is dat, als het parkeren gratis zou worden, zij vrezen dat de parkeerplaatsen de hele dag ingenomen worden door auto’s onder andere van mensen die elders wonen en zij zelf geen parkeerplek meer hebben.

De SP heeft vragen gesteld aan het College over wat nu eigenlijk het parkeerbeleid is in de Baroniestraat.

Brief aan College B&W betreft betaald parkeren in Baroniestraat.

U bent hier