h

Raadsleden SP onderzoeken onderhoud huurwoningen

4 december 2008

Raadsleden SP onderzoeken onderhoud huurwoningen

De Boxtelse SP-raadsleden Eric van den Broek en Nick Geerlings hebben gisterenavond huis-aan-huis enquêtes afgenomen in de Van Ranstraat, Ridder van Cuijkstraat, Hertogenstraat, Jan van Brabantstraat en de Doornakkerlaan. De SP'ers vroegen de bewoners van de huurwoningen in deze straten naar de kwaliteit en de onderhoud van de woningen. De enquête is voortgekomen uit de wijkenquête die de SP eerder dit jaar in Breukelen organiseerde.

Uit die wijkenquête kwam naar voren dat diverse bewoners van huurwoningen van St. Joseph concrete klachten en verbetervoorstellen hadden. Reden voor de SP om bij de vaak oudere huurwoningen van St. Joseph, een diepgaander onderzoek naar de kwaliteit en het onderhoud van de woningen te doen. De SP zal meer straten aandoen, waaronder de Hugenpothstraat, Ronduutje, Stenen Kamer en de Van Hornstraat.

De Boxtelse SP-raadsleden Nick Geerlings en Eric van den Broek geven aan dat het initiatief goed door bewoners is ontvangen. 'Mensen waarderen het als politieke partijen zelf de mensen opzoeken, in plaats van achter een bureau te regeren. De reacties zijn wisselend. Een deel van de mensen is ontevreden en een deel is tevreden over de woning. We hebben wel al veel klachten en verbetersuggesties kunnen noteren, dus we hopen dat onze enquête tot concrete verbeteringen voor de huurders gaat leiden', aldus de SP-raadsleden.

De komende dagen zullen de andere huurders in de straten in Breukelen worden bezocht. De SP zal de resultaten vervatten in een rapport dat aangeboden zal worden aan Woonstichting St. Joseph.

U bent hier