h

SP laakt gladheidsbestrijding in Boxtel

12 januari 2009

SP laakt gladheidsbestrijding in Boxtel

De Boxtelse SP-fractie heeft een boze brief aan het College van B&W gestuurd over de gebrekkige gladheidsbestrijding in de afgelopen weken. Veel Boxtelaren klagen hierover en de SP vindt dat met name voetgangers, fietsers en mensen die slecht te been zijn, de dupe zijn geworden van de gebrekkige gladheidsbestrijding.

De SP roept het College in de brief op om dinsdag in de commissievergadering Ruimtelijke Zaken een toelichting te geven over de gang van zaken. Eerder liet wethouder Wim van Erp in de media weten dat de huidige wijze van gladheidsbestrijding zo in het beleid is vastgesteld. 'Als dat zo is dan moeten we als totale politiek hand in eigen boezem steken', aldus SP-fractievoorzitter Eric van den Broek. 'En dan is het zaak dat we het gladheidsbestrijdingsplan snel evalueren.'

De SP vindt dat met name fietsers, voetgangers en mensen die slecht te been zijn de dupe zijn geworden. Een aantal belangrijke ontsluitingsroutes uit Boxtelse buurten en wijken leken de afgelopen tijd op een spekgladde ijsbaan. Bij de SP hebben zich een aantal mensen gemeld die op die routes ongelukken of bijna-ongelukken hebben gehad.

Brief aan College van B&W betreft gladheidsbestrijding.

U bent hier