h

SP stelt vragen over gang van zaken Newtonplein

16 januari 2009

SP stelt vragen over gang van zaken Newtonplein

De SP heeft woensdag in de commissie Bestuurlijke Zaken vragen gesteld over de gang van zaken rondom de komst van twee houten bruggen op het Newtonplein. Een deel van de bewoners is het niet eens met de plannen en voelt zich gepasseerd. Bewoners hebben zich georganiseerd in het actiecomité 'Een brug te ver'.

Newtonplein

De SP vroeg aan Burgemeester Van Beers opheldering over de ontstane situatie. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek verwoordde dat als volgt: 'Wij hebben signalen ontvangen dat bewoners heel boos zijn, zonodig het recht in eigen hand willen gaan nemen en wethouder Van den Oetelaar niet meer als aanvaardbare gesprekspartner zien.'

Burgemeester Frank van Beers antwoordde de SP'er dat er binnenkort een gesprek met bewoners is waarbij hijzelf, wethouder Van Aert en wethouder Van den Oetelaar aanwezig zullen zijn. Hij gaf aan de opmerkingen van bewoners serieus mee te zullen nemen en af te zullen wegen. 'Al kan het zo zijn dat bij kunstwerken als deze altijd een verschil van inzicht bij bewoners kan blijven bestaan, maar we proberen al meningen uiteraard zoveel mogelijk tegen elkaar af te wegen', aldus de burgemeester.

De SP zal de gang van zaken uiteraard kritisch blijven volgen.

Website Brabants Centrum: Newtonplein bevreesd voor houten bruggen.

U bent hier