h

Verkiezingsteam SP gaat aan de slag

26 januari 2009

Verkiezingsteam SP gaat aan de slag

In de goed bezochte algemene ledenvergadering van 22 januari is met de vorming van het v(erkiezings)-team een begin gemaakt met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Het v-team heeft er zin in en verwacht zetelwinst te kunnen boeken.

Voorzitter Dave van de Ven liet aan de hand van een presentatie zien wat de afdeling en raadsfractie in het jaar 2008 gedaan hebben. Na het financieel verslag werd de jaarplanning voor 2009 doorgenomen. Er is volop werk aan de winkel. De SP zal in ieder geval doorgaan met het werken in de wijken via buurtenquêtes. Ook zal de afdeling met landelijke SP-acties in Boxtel aan de slag gaan. In juni zijn de Europese Verkiezingen en daarna wordt alles op alles gezet om de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 tot een succes te maken.

ALV

Collegedeelname levert resultaten op
Er ontstond een levendige discussie over de vraag wat deelname van de SP aan het college van B&W nu opgeleverd heeft. Iedereen was het er na de discussie eigenlijk wel over eens dat collegedeelname de SP veel heeft opgeleverd. Fractievoorzitter Eric van den Broek verwoordde het als volgt: ‘In het beleidsprogramma heeft de SP al een duidelijke inbreng gehad. We kunnen nu ook meer bereiken omdat we dichter bij het vuur zitten en hebben als raadsfractie vele voorstellen gedaan, met name op sociaal gebied, die overgenomen zijn; dat was in het verleden wel anders. En omdat onze wethouder Ger Wouters het goed doet, levert collegedeelname ons veel goodwill op.’

V-team
Het nieuw gevormde v-team bestaat uit 14 leden en gaat enthousiast aan de slag om de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar tot een succes voor de SP te maken. Het v-team zal zich gaan buigen over zaken als: profilering, campagne, programma, lijstsamenstelling en wethouderskandidaten. Door de aanwezige leden werden in dit verband al veel goede suggesties naar voren gebracht. Half februari komt het v-team voor de eerste keer bij elkaar.

U bent hier